Cum păstrezi ouăle pentru mai mult timp

Sigur ți s-a întâmplat și ție să gătești o mâncare sau o prăjitură cu ouă și… să îți dai seama prea târziu că trebuie să mergi până la magazin. Iată un truc care te va ajuta să păstrezi ouăle pentru mai mult timp.

oua

 foto ouă via Shutterstock

Congelatorul este foarte folositor și te ajută să păstrezi diverse alimente pentru mai mult timp. Dacă vrei să ai ouă în casă mereu, fără să fie nevoie să mergi mereu la magazin și fără să te temi că se strică, poți folosi trucul acesta:

După ce ai cumpărat ouăle, sparge-le în tăvița pentru gheață, fiecare să intre în spațiul lui. Pune apoi tava în congelator și lasă peste noapte, ca ziua următoare ouăle să fie bine înghețate. Apoi desprinde ouăle din tăviță (dacă nu se dezlipesc de la început, poți turna un pic de apă rece peste ele) și adună-le pe toate într-o punguță care se închide etanș, pe care o poți pune la loc în congelator. Acum ouăle sunt separate și de fiecare dată când ai nevoie, poți scoate din congelator.

La fel poți proceda și cu laptele: dacă găsești lapte la un preț bun, poți cumpăra mai mult și poți congela pentru o lună sau două. Când vrei să-l decongelezi, lasă-l o zi în frigider, apoi agită un pic sticla sau cutia (pentru că laptele se poate separa, însă revine la normal când îl agiți).

Iată în videoul următor mai multe trucuri pe care le poți folosi:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse