Cum ne îmbrăcăm la examene

Cum ne îmbrăcăm la examene

Fie că vorbim despre examenul de Bacalaureat, fie că facem referire la orice altă testare pe care urmează să o susținem, de fiecare dată ne întrebăm ce am putea purta, astfel încât să facem o impresie bună în fața comisiei de examinare.

Încercând să îi impresioneze pe profesori, foarte mulți elevi aleg ținute total nepotrivite contextului și astfel pică cu ușurință în sfera ridicolului. Mai mult, cei mai mulți își aleg haine în care nu se simt confortabil, iar acest lucru le accentuează starea de neliniște. Astfel, cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem ținuta pentru examen este ca aceasta să ne avantajeze și să nu ne provoace un disconfort.

Cum ne îmbrăcăm la examene

Pentru că majoritatea examenelor au loc vara, iar temperaturile sunt destul de ridicate, de preferat ar fi să alegi piese vestimentare din materiale vaporoase. Acesta sunt importante pentru că îți lasă pielea să respire. Poți alege cămăși din in, bumbac sau bluze din dantelă.

Dacă problema materialelor este rezolvată, ar fi bine să știi și ce ai putea să porți pentru a nu fi arătată cu degetul. Astfel, poți alege o rochiță vaporoasă, decentă, care să îți permită să te miști în voie. Dacă optezi pentru pantaloni, poți alege o pereche de jeanși pe care să îi combini cu o o bluză de in. Evită să îți accesorizezi ținutele cu pantofi cu toc foarte înalt sau cui. Aceștia te vor împiedica să mergi cum trebuie și nu vei face o impresie prea bună. Alege o încălțăminte comodă, care să nu te strângă și să nu îți cauzeze bătături.

Nici când vine vorba despre examenele copiilor nu trebuie să acordăm mai puțină atenție ținutei. Astfel, elevii de gimnaziu trebuie să îmbrace haine în care să se simtă bine. Articolele vestimentare în culori deschise și din materiale naturale sunt o alegere perfectă.

Chiar dacă pare un aspect nu tocmai important, ținuta pe care o alegem la examene are și ea rolul ei. Elevii sunt foarte stresanți atunci când susțin un examen și de cele mai multe ori emoțiile îi copleșesc. Astfel, este foarte important ca ținuta aleasă să nu dea bătăi de cap și să permită corpului să se relaxeze.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Școli de vară pentru copilul tău. Uite unde poate merge pentru a-și consolida cunoștințele

Începe sesiunea specială a Evaluării Naționale. Uite când au loc examenele și ce documente sunt necesare pentru înscriere

Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Frumusete si Moda