Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Examenul de Bacalaureat 2017 a debutat pe 6 iunie cu proba orală la Limba şi Literatura română, iar emoțiile pentru elevi nu se opresc aici.

Timp de două zile, mai exact pe 6 și 7 iunie, absolvenților de liceu le-au fost testate competențele lingvistice și de exprimare orală în limba română. Pe 8 și 9 iunie au loc probele orale la limba maternă, urmând ca evaluarea să continue pe 9, 12 și 13 iunie cu testarea competențelor digitale. Seria examenelor orale se va încheia cu evaluarea cunoștințelor  și competențelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în perioada 14-16 iunie.

Bacalaureat 2017. Când încep probele scrise?

Dacă probele orale nu le dau prea mari bătăi de cap elevilor, cele scrise sunt adevărata provocare. Astfel, absolvenții de clasa a 12-a vor intra în focurile examenelor pe 26 iunie, atunci când vor susține proba scrisă la Limba și Literatura română. Emoțiile continuă și pe 27 iunie cu examenul la Limba şi literatura maternă. Pe 28 iunie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 30 iunie elevii vor avea de rezolvat subiectele probei la alegere.

Rezultatele vor fi publicate pe data de 5 iulie, contestațiile putând fi despuse în aceeași zi. După rezolvarea contestațiilor, notele vor fi afișate pe data de 10 iulie.

Ce modificări au apărut privind examenul de Bacalaureat 2017?

Sesiunea de Bacalaureat din acest an aduce și câteva modificări importante. Mai exact, regulile privind depunerea contestațiilor s-au modificat. Elevii vor semna o cerere care prevede că în urma recorectării, nota poate fi mărită, dar și scăzută. Dacă până acum între nota inițială și cea după recorectare trebuia să fie o diferență de 0,5 puncte pentru ca aceasta să se modifice, noile prevederi au înlăturat acest prag.

Foto:  123rf.com

Citește și:

Emoții pentru olimpici. Examenul de Bacalaureat continuă cu proba la alegere a profilului

Cum poți depăși ca părinte grijile pentru examenele copilului

Absolvenții care vor avea 10 la bacalaureat primesc acces gratuit la festivalurile Neversea si Untold

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie