Cum le impresionează pe femei bărbații dintr-un trib african? Exact cum ar face-o ele!!!

wodaabeSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Pentru o femeie nu este nimic neobișnuit să petreacă în fața oglinzii câteva ore pentru a se farda și a-și aranja părul. O dată pe an lucrurile stau invers. Cum le impresionează pe femei bărbații dintr-un trib african? Exact cum ar face-o ele!

Wodaabe este un trib nomad care trăiește pe un teritoriu care cuprinde Nigeria, Camerunul și Ciadul. Membrii „tribului cel mai îndepărtat al lumii', bărbații Wodaabe, sunt cunoscuți ca fiind exagerat și cam nefiresc de… cocheți. Ei poartă asupra lor în permanență o oglindă și își petrec în fiecare dimineață ore bune aranjându-se. Deși nu se duc decât cu bovinele la păscut…

O dată pe an în trib e mare sărbătoare: Gerewol, festivalul fertilității. Care mai este numit și festivalul furatului soțiilor. Nu, nu e vorba că membrii tribului ar fura femei din așezările din preajmă. Își fură soțiile între ei. În cadrul acestei manifestări există un juriu exclusiv feminin, în fața căruia bărbații concurează la mai multe probe, printre care cele de frumusețe și de dans. Aceștia se străduiesc să le impresioneze și să le câștige admirația. Unii sunt aleși pentru a deveni soți, iar alții… pentru dreptul de a petrece o noapte sau mai multe cu nevasta altui membru al tribului. Festivalul durează o săptămână întreagă, răstimp în care bărbații depun toate eforturile pentru a fi – să zicem – premiați.

În cultura Wodaabe etalonul frumuseții sunt ochii și dinții cât mai albi, dar și înălțimea. Pe parcursul festivalului, bărbații petrec zilnic mai multe ore pentru a se farda în culori cât mai strălucitoare. Ei își realizează un contur intens al ochilor, tocmai pentru ca, prin contrast, ochii să pară mai albi. În același scop își colorează și fața cu șofran, dându-i un aspect portocaliu. De asemenea, pentru a-și accentua aspectul, membrii tribului mai practică și cicatricile faciale. Ei își fac tăieturi cu lama de ras și apoi freacă rana deschisă cu cenușă, pentru a obține aspectul de cicatrice.

Cât despre strădania de a părea mai înalți, nu se sfiesc să-și pună pene în păr sau tocuri în picioare. În ceea ce privește coafura, adesea ei își rad partea frontală a capului, iar părul rămas la spate îl împletesc și împodobesc cu mărgele. Aranjați și dichisiți, bărbații se pun pe dansat, în speranța că vor fi aleși fie pentru o noapte, fie pentru o viață. Generic spus „pentru o viață', având în vedere că în trib se practică poligamia și nimeni nu aparține nimănui pe vecie.

foto: Shutterstock, mediadrumimages.com

Citeste și:

Un bărbat stă de 23 de ani în izolare și nu se plânge!!!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii