Cum îți distrugi părul folosind șampoane cu silicon și parabeni

Îngrijirea părului este o prioritate pentru femei. Iar din dorința de a fi cât mai frumos și mai sănătos,   putem cădea în capcane. Asta pentru că nu toate produsele de îngrijire sunt bune, chiar dacă sunt scumpe. O femeie a demonstrat cum îți distrugi părul folosind șampoane cu silicon și parabeni.

Pentru a nu exista dubii, Sydney Augusta, din Seattle (SUA), a filmat experimentul și a distribuit un video pe TikTok. Filmulețul ei a strâns în scurt timp peste 8,1 milioane de vizualizări. Dar mai important decât numărul de vizualizări este semnalul de alarmă pe care l-a tras femeia. Cu atât mai mult cu cât este hairstilist de profesie. Prin experimentul său ea a vrut să atragă atenția asupra produselor de îngrijire a părului care conțin silicon, parabeni și multe alte chimicale, îndemnând femeile să nu le mai folosească.

27839456-8269453-image-m-18_1588250687667

În filmuleț, Sydney trece lama unei foarfece pe o șuviță de păr, pe toată lungimea ei, după ce anterior folosise un șampon cu silicon. Pe măsură ce deplasează foarfeca în jos, de la rădăcină spre vârf, se poate observa o substanță asemănătoare cu ceara, care rămâne pe lamă. La sfârșitul videoclipului, substanța se vede agățată de vârfurile părului. „Ceea ce se vede – a explicat Sydney – este o acumulare de produse sintetice care apare atunci când utilizați produse pentru păr care conțin substanțe chimice.'

Siliconul este un tip de polimer sintetic – un material flexibil, asemănător plasticului, care poate fi modelat pentru diferite utilizări și aplicații. În produsele pentru păr, siliconul este utilizat pentru a oferi un aspect neted, pentru că acoperă cuticulele și blochează umiditatea.

Parabenii sunt un fel de substanțe chimice sintetice, care sunt adesea folosite ca si conservanți în toate tipurile de produse, inclusiv în cele din industria frumuseții, precum și în produsele alimentare și farmaceutice.

Deși nici siliconul și nici parabenii nu sunt periculoase de utilizat, includerea lor în formulele produselor pentru îngrijirea părului este extrem de controversată. Iar videoclipul lui Sydney este cea mai recentă dovadă care arată cât de dăunătoare pot fi părului pe termen lung, prin acumulare. „Aceste substanțe chimice împiedică pătrunderea umidității în firul de păr, care astfel va deveni un magnet pentru murdărie. Așadar, în esență, vei obține o strălucire timp de câteva zile, dar pe termen lung părul va deveni fragil și cu tendință accentuată de rupere', a completat și Shai Amiel, hairstilistul vedetelor de la Hollywood. Și alți hairstiliști, chiar dacă nu la fel de celebri, au declarat că au constatat același tip de acumulare pe părul clientelor care folosesc produse sintetice.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cum a slăbit Oana Radu peste 50 de kilograme?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete