Cum a fost și cum a ajuns Mickey Rourke. Actorul care îți dădea fiori altădată….

Mickey Rourke

Recunoaște! Ți-a transmis telepatic mii de fiori când l-ai văzut în filmul 9 săptămâni jumate alături de Kim Basinger. Sau în Orhideea Sălbatică. Frumos, viril, provocator, sexy… Așa era odinioară Mickey Rourke, idolul femeilor cu câteva decenii în urmă. Cum a fost și cum a ajuns Mickey Rourke de la sex-simbol la imaginea dezastruoasă a operațiilor estetice, iată o întrebare pe care mulți ne-o punem.

Numele lui adevărat este Philip Andre și nu Mickey așa cum este cunoscut de întreg mapamondul. A părăsit actoria pentru se dedica boxului profesionist, dar toată lumea a știut că este una din deciziile greșite ale unui om care, la un moment dat, avea totul: faimă, bani, sănătate, o femeie frumoasă (să nu uităm că Mickey Rourke a fost căsătorit 6 ani cu partenera lui din filmul Orhideea Sălbatică, Care Otis).

Cum a fost și cum a ajuns Mickey Rourke

După o absență considerabilă din lumea filmului și după ce s-a ales praful de viața personală, Mickey Rourke s-a întors în lumea filmului acceptând un rol care i-a venit mănușă în pelicula Sin City regizată de Quentin Tarantino. La trei ani după acest succes câștigă premiul BAFTA pentru rolul din Luptătorul, iar apoi este nominalizat la Oscar și, de asemenea, câștigă Globul de Aur pentru cea mai bună prestație masculină.

Toate aceste premii nu fac decât să certifice un lucru pe care cinefilii îl știau deja: actorul se joacă pe el. Își joacă viața. Ticurile și pasiunile. Își joacă propria ratare și convinge memorabil. Operațiile estetice pe care le-a făcut l-au transformat într-un personaj greu recognoscibil. Este șocant să vezi cum a fost și cum a ajuns Mickey Rourke. Odinioară șarmant și sexy, astăzi aproape un monstru. Întrebat de ce a ales să se mutileze în felul acesta prin injectarea fără discernământ a substanțelor de umplere și înghețare a expresiilor faciale, Mickey Rourke a dat cu nonșalanță vina pe box și pe loviturile încasate în ring. Uitând că predecesorii săi, Muhammad Ali (Cassius Clay) sau Sugar Ray Robinson deși au luptat însutit mai mult, nu au apelat la botox pentru a-și repara rănile și cicatricile.

Astăzi Mickey Rourke are 68 de ani și o iubită rusoaică mai tânără cu 33 de ani. Imaginile care apar în presa internațională ni-l arată pe fostul sex-simbol al filmului cu accente erotice, într-o formă bizară, greu de privit. Probabil că trecerea timpului, tumefierea feței în urma loviturilor de la box sau pierderea elasticității pielii, l-au făcut pe actorul american să ia decizii demne de o femeie isterică, neîmpăcată cu pierderea frumuseții.

foto: Hepta

Florentina Mușat

Citește și:

Teo Trandafir, așa cum puțini au avut ocazia s-o cunoască. Galerie foto excepțională

De ce a încălcat Brigitte Macron protocolul în timpul întâlnirii cu Papa Francisc? Ținuta ei a fost criticată de specialiști

Cum arată mama Monicăi Bârlădeanu? Fotografia care demonstrează cât de bine seamănă cele două

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete