Cum faci diferența între o migrenă și altă durere de cap

Migrenele sunt dureri de cap ale căror cauze încă nu au fost depistate de către medicii specialiști. Află mai departe cum faci diferența între o migrenă și alt tip de durere de cap:

migrena

foto femeie cu migrenă Shutterstock

Deși încă nu s-a descoperit o cauză exactă a migrenelor, s-ar părea că acestea apar în urma activității neobișnuite ale celulelor nervoase și a schimbărilor de circulație sanguină la nivelul creierului. Deși migrenele pot cauza dureri foarte puternice, nu sunt doar atât, ci câteodată mai au loc și alte simptome neplăcute, precum fotosensibilitate (sensibilitate la lumină), sensibilitate la mirosuri ori la sunete, stări de greață, vărsături.

Există patru faze ale unei migrene: faza prodromală, aura, faza de atac (criza migrenoasă) și postdromul. Iată ce se întâmplă în fiecare fază:

Cu câteva ore sau chiar o zi înainte să apară migrena, cei care suferă de aceste dureri pot observa anumite simptome – se simt mai iritați sau deprimați, le este sete tot timpul, au pofte de anumite mâncăruri, se simt foarte obosiți și casc des sau simt nevoia să micționeze mai des.

Cea de-a doua fază a unei migrene – aura – este resimțită de unul din cinci suferinzi. Aceștia pot avea unele schimbări de vedere: fie văd o lumină puternică în partea stângă sau dreaptă, ori apare un anumit unghi mort în vedere. Alte efecte ale acestei faze pot fi problemele de limbaj – chiar înaintea crizei migrenoase, pacientul nu mai reușește să exprime corect anumite cuvinte sau să le înțeleagă -, probleme de concentrare și confuzie.

Durerea apare abia în faza a treia, cea a crizei migrenoase. Un astfel de atac poate dura de la câteva ore la câteva zile. de obicei durerea apare în zona frunții, deasupra ochilor, pe o singură parte a capului. Pacientul simte că durerea pulsează și poate deveni mai intensă în timpul activităților fizice. Odată cu durerea pot apărea stările de greață, vărsăturile și fotosensibilitatea.

Postdromul este ultima fază a unei migrene care înseamnă trecerea durerii. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că pacientul se simte bine, ci cei mai mulți se simt foarte obosiți, sunt confuzi și mai resimt dureri de cap atunci când stau cu capul în jos sau când se ridică rapid în picioare. Postdromul durează cel mult o zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate