Cum este privit fenomenul violenței domestice în România?

Cum este privit fenomenul violenței domestice în România?

Logo_DV_5ani_v1

– 40% dintre români consideră că violenţa domestică nu e niciodată justificată

– Doar 66% din populaţie consideră că soţul ce îşi bate frecvent soţia trebuie pedepsit de lege

– 44% dintre români cred că “nu trebuie să te amesteci în familia altuia, când vezi că cineva este agresat fizic”

În România există de 6 ori mai puţine locuri în adăposturi decât ar fi necesar conform standardului european de 1 loc la 10.000 locuitori (conform Raportului de ţară WAVE 2010)

Familii afectate de violenţă se regăsesc în toate straturile sociale, indiferent de nivel de educaţie, poziţie socială, vârstă sau etnie.

Violenţa domestică nu este o normalitate. Copii care trăiesc într-un mediu violent învaţă de cele mai multe ori că este acceptabil ca un bărbat să lovească o femeie sau ca nu trebuie să vorbească despre violenţă. Copiii care trăiesc într-un mediu violent sunt martori ai ameninţărilor verbale, bătăilor, torturării sexuale, încercărilor de sinucidere, crimelor.

Violenţa poate duce la o mai mare vulnerabilitate, la probleme pe plan social, emoţional, cognitiv şi la comportamente care pun în pericol sănătatea. Problemele legate de sănătatea mentală şi cele sociale pot include anxietatea şi tulburări depresive, halucinaţiile, afectarea capacităţii de lucru, tulburarile de memorie, precum şi comportamentul agresiv (informaţii extrase din Studiul ONU privind violenţa asupra copiilor).

Violența ia sfârșit atunci când o facem cunoscută. Nu sta indiferent și nu accepta violența ca pe o normalitatea.

***

De 5 ani Avon luptă împotriva violenţei domestice prin Campania Respectului. Anul acesta, sub sloganul Share It to Stop It' se face un apel atât către victime, cât şi către cei din jurul lor de a scoate de sub tăcere poveştile, pentru că numai prin împărtăşirea experienţei se poate pune capăt abuzului. Este timpul ca victimele să reia controlul asupra vieţii lor.

Prin intermediul Campaniei Respectului, din 2008 până în 2012 valoarea donaţiilor s-a  ridicat la 140.000$, sumă ce a fost utilizată pentru pregătirea cadrelor ce intră în contact cu victimele abuzului, educarea adolescenţilor cu privire la formele şi efectele violenţei, suplimentarea cu 1000 de paturi a centrelor de adăpost şi pentru eliberarea certificatelor medico-legale necesare.

Pentru a fi alături în lupta pentru combaterea abuzului, puteţi achizitiona produsele albastre din Broșura AVON, profitul obţinut din vânzarea acestora intrând integral şi exclusiv în fondul destinat luptei împotriva violenţei domestice din România.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse