Cum cureți cănile pătate

Cu siguranță ai observat că, la câteva luni după folosire, cănile capătă pe interior o culoare maronie datorată petelor – de cafea sau ceai – care nu mai poate fi îndepărtată doar la simpla spălare cu apă și detergent de vase.

Totuși, nu se pune problema aruncării cănilor, ci doar a curățării lor cu produse eficiente. Și nu ne referim la produse abrazive, care ar putea cauza deteriorarea smalțului. Află, așadar, în rândurile care urmează cum cureți cănile pătate cu produse ieftine, care se găsesc în orice casă.

Cum cureți cănile pătate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

E un ingredient bun la toate, așa că nu avea cum să nu ne scoată și din această încurcătură. Ca să cureți cănile pătate cu ajutorul bicarbonatului, nu trebuie decât să umezești puțin buretele de vase, să presari acest ingredient pe burete și să freci ușor cana. Apoi, evident, s-o clătești.

Nu doar că petele vor dispărea ca prin minune în câteva secunde, dar cana își va recăpăta strălucirea. Același rezultat îl obții și dacă înlocuiești bicarbonatul cu praf de copt.

Scapă de petele de pe căni cu lămâie

Taie o lămâie în jumătăți și freacă petele de pe interiorul cănii cu una dintre jumătăți. Petele vor dispărea ca prin minune în doar câteva secunde. Nu, nu este nicio magie, ci doar efectul puternic al acidului citric.

Oțetul alb îndepărtează eficient petele de pe căni

Cum îți spuneam și în cazul lămâii, acidul face minuni. De data aceasta, vedeta este acidul acetic. Banalul aliment pe care oricine îl are în bucătărie îți face cănile pătate ca noi. Tot ce trebuie să faci este să umezești o cârpă cu oțet alb și să freci bine petele de ceai sau cafea de pe cană. Clătește și așteaptă să se usuce.

Efecte mult mai rapide are mixul de oțet alb cu sare. Prepară o soluție jumătate oțet, jumătate sare și insistă asupra petelor de pe cană. Nici urmă de pată și, mai mult decât atât, cănile își recapătă strălucirea.

Cum cureți cănile pătate cu ajutorul dezinfectantului

Dezinfectantul pe bază de hipoclorit de sodiu este și el foarte eficient pentru îndepărtarea petelor de pe căni. În comerț, se găsește sub denumirea de apă de Javel. Nu este însă o soluție la fel de rapidă precum cele despre care ți-am vorbit până acum. Și asta pentru că acesta trebuie lăsat să acționeze peste noapte.

Așadar, toarnă un pahar de apă de Javel în 2 litri de apă și pune cănile pătate la înmuiat până a doua zi. Petele vor dispărea fără să fii nevoită să freci iar cănile vor arăta ca noi.

Pulberea de piatră ponce curăță rapid petele de pe căni

Cu siguranță, toate avem acasă o piatră ponce și știm exact la ce și cum s-o folosim. Ceea ce puține dintre noi știu este faptul că aceasta are și o altă utilitate, aceea de eliminare a petelor de pe diverse suprafețe. Mai cu seamă pulberea de piatră ponce elimină eficient petele de ceai sau cafea de pe căni.

Tot ce trebuie să faci este să presari pulbere de piatră ponce peste pete, apoi câțiva stropi de ulei. Lași să acționeze 5-10 minute, după care speli cana în mod obișnuit, cu detergent de vase.

Tu cum cureți cănile pătate? Ce soluții de curățare eficiente îți sunt la îndemână?

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse