Cum curățăm pantofii sport de culoare albă acasă?

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre noi adoră combinațiile smart casual. La astfel de ținute pantofii de culoare albă sunt cei mai des întâlniți în garderobă. Ce ne facem însă când aceștia s-au murdărit și necesită o curățare mai atentă? Iată câteva sfaturi pe care putem să le punem în aplicare chiar în propria casă.

Există multe modalități prin care putem reda culoarea inițială a pantofilor. Potrivit Famous Footwear, în mare parte se folosesc produse de bază de uz casnic pe care mulți dintre noi le avem acasă.

Iată cum cureți pantofii sport de culoare albă acasă

  1. Apă caldă cu săpun: Metodă bună pentru curățarea pantofilor din aproape orice material, trebuie doar să adăugăm aproximativ o linguriță de lichid de spălat vase la o cană de apă caldă și să amestecăm. Folosind o cârpă sau o periuță de dinți, se freacă ușor pantoful până la curățare, se șterge excesul de apă și se lasă să se usuce la aer pentru câteva ore.
  2. Bicarbonat de sodiu și oțet alb: Excelent pentru pantofii din pânză, dar funcționează și pentru alte tipuri de pantofi. Se amestecă o lingură de apă fierbinte cu o lingură de oțet alb și o lingură de bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă. Folosind o periuță de dinți, se aplică pe pantofi cu o mișcare circulară, apoi se lasă pantofii la aer pentru câteva ore înainte de a peria și scutura pasta uscată.
  3. Înălbitor puternic diluat: O modalitate foarte eficientă de a curăța pantofii din material textil, cu condiția să o facem într-un loc bine ventilat, protejându-ne în același timp pielea și ochii. Se pregătește o soluție de curățare formată dintr-o parte de înălbitor și cinci părți de apă (dacă adăugăm prea mult înălbitor, pantofii s-ar putea îngălbeni) și aplicăm pe pantofi cu ajutorul unei periuțe de dinți, prin mișcări circulare. Când terminăm, folosim o cârpă umedă pentru a șterge soluția și lăsăm să se usuce timp de cel puțin 5 ore.
  4. Pastă de dinți: Putem încerca, de asemenea, să folosim pastă de dinți (de tip cremos alb și nu gel colorat). Aplicăm pe întregul pantof cu mișcări circulare, acordând o atenție sporită petelor mari. Lăsăm să acționeze timp de 10 minute înainte de a șterge cu un prosop umed, apoi repetăm dacă este necesar.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber