Cum aprinzi focul de grătar în doar 5 minute

Cum aprinzi focul de grătar în doar 5 minute

Nu mai este nevoie să aprinzi grătarul cu mult timp înainte să prepari mâncarea, ci cu trucul acesta poți face jarul în doar 10 minute. Iată de ce ai nevoie și cum poți aprinde focul în doar 5 minute:

gratar

 foto carne pe grătar via Shutterstock

Pentru început, trebuie să ai la îndemână patru obiecte, ce te vor ajuta să aprinzi focul imediat și să faci jarul în doar 10 minute:

Trei-patru foi de ziar, o sticlă de vin (nu contează dacă este plină sau goală), un sac de cărbuni și o brichetă sau o cutie de chibrituri. Ideal este să folosiți un grătar cu fund și să nu faceți jarul pe jos.

Cum procedezi:

Împăturește foile de ziar prin răsucire: răsucește-le pe lung și apoi leagă-le în jurul sticlei de vin – trebuie să arate ca niște inele. Procedează astfel cu toate foile de ziar pe care le ai.

Pune sticla în mijlocul grătarului și apoi toarnă cărbunii în jurul ei, cât să acoperi hârtia de tot. Apoi, cu grijă, scoate sticla dintre cărbuni – trebuie să rămână între ei doar hârtia de ziar și să arate ca un mic vulcan.

Dă foc hârtiei și lasă să ardă. Cărbunii se vor prăbuși singuri în mijloc și nu mai este nevoie să-i amesteci pentru jar. Când se stinge focul, poți deja să pui carnea pregătită pe grătar.

Metoda aceasta este mai rapidă și nu mai ai nevoie de benzină sau alte produse costisitoare ca să aprinzi grătarul și să faci jar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse