Cum a fost la seminarul Sănătatea și Frumusețea la Menopauza – DA, E POSIBIL!

Seara trecută a avut loc seminarul 'Sănătate și Frumusețea la Menopauză – DA, E POSIBIL!', un eveniment la care au fost invitate mai mulți experți pentru a discuta despre subiectele principale. Iată cum a fost la seminar:

Invitatie

Aproape 80 de femei s-au strans seara trecută la restaurantul Gargantua din București, pentru a asculta sfaturile și recomandările experților. Invitații serii au fost: Luiza Spiru, specialist în geriatrie-gerontologie, geronto-psihiatrie și medicină anti-aging, președinta Fundației Ana Aslan International și șeful Centrului de Diagnostic și Tratament pentru Boli de Memorie. Lorena Luchian, psiholog, psihoterapeut, traducatoarea Cartii 'Placerile secrete ale menopauzei'. Dr. Roxana Dumitrescu, medic primar dermato-venerolog, medic specialist medicina generala absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, membra a Societatii Romane de Dermato-Venerologie si a Academiei Europene de Dermato-Venerologie; Iuliana Alexa, redactor sef revista Psychologies și Daniela Palade Teodorescu, redactor șef revista Avantaje.

Cum subiectul principal a fost menopauza, iată câteva din punctele atinse:

Pielea este primul lucru pe care îl poți vedea la un om, înainte să-i vorbești și să-l cunoști cu adevărat, iar la 40 de ani aceasta are nevoie de o îngrijire specială, din cauză că organismul tău nu mai produce hormonii care o mențin suplă și strălucitoare. Frumusețea fizică începe să se deprecieze odată ce menopauza se instalează, iar din această cauză, femeile de 40 de ani trebuie să învețe din nou să aibă grijă de ele însele.

Pe perioada de instalare a menopauzei, ridurile devin evidente, iar trăsăturile pielii se lasă, lucruri cauzate de încetinirea producției hormonale, iar după ce menopauza deja s-a instalat, trăsăturile se lasă mai mult, pielea își pierde în densitate și devine uscată din cauza deficitului de lipide.

Sănătatea la 40 de ani este un alt punct important din viața unei femei ajunse la menopauză: pe tot parcursul vieții este important să ai grijă de tine, iar acum cu atât mai mult, deoarece organismul tău are alte nevoi. Trebuie să te odihnești mai mult, să mănânci mai sănătos, dieta să fie echilibrată și bogată în fructe și legume proaspete, dar și în grăsimi naturale sănătoase și lichide.

Multumim partenerilor: Gargantua Anniversaire, Granini si  Creative Bar & Arta Ceaiului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse