Cu adevărat prețuim femei ca tine

Avantaje e unul dintre brandurile cu cea mai interactivă comunitate de femei, dovadă și poveștile de succes ale cititoarelor noastre.

Un vis împlinit: primul an în România!

lilia mandru

Lilia Mîndru, 31 de ani, din Orhei, Basarabia, masterand în Jurnalism, asistentă comunicare la Fundația „Prețuiește viața

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum mai bine de un an am fost descoperita de către echipa AVANTAJE în cadrul campaniei „Și tu poți fi pe copertă'. Din acel moment, în viața mea au avut loc schimbări mult așteptate. În acea vară, când eram acasă, în Basarabia, mi-am zis: „Visul meu e România!

Știam că o să mă descurc, nu îmi era frică, dar totodată știam că nu o pot face singură, aveam nevoie de sprijin, credință și bunăvoință din partea oamenilor care pot face ceva, unindu-și forțele.

Primele care m-au adus aproape de visul meu au fost redactorul-șef de la AVANTAJE și doamna decan de la Facultatea de Jurnalism și Șiințe ale Comunicării din București. Prin bunăvoință și efortul lor comun am ajuns masterandă la FJSC și locuiesc acum în cel mai nou și accesibilizat cămin studențesc din București, Gaudeamus.

Tot de la AVANTAJE am primit și cel mai frumos cadou posibil de ziua mea: coperta aniversară de octombrie, a cărei protagonistă am fost anul trecut. Iar lucrurile bune nu s-au încheiat aici, fiindcă redacția revistei s-a transformat pentru mine în studioul „Surprize-Surprize, astfel că Andreea Marin a venit pentru a mă cunoaște.

Din această întâlnire emoționantă s-a născut spotul campaniei „Alege demnitatea, adresat victimelor violenței în familie și persoanelor cu dizabilitați, a cărei imagine sunt alături de Andreea Marin și totodată fac parte din echipa Fundației Prețuieste Viața.

Acum mai bine de un an, AVANTAJE și-a asumat o misiune de suflet – aceea de a face zborul meu cu aripi frânte posibil, iar astăzi pot spune că misiunea a fost îndeplinită! Sunt pe propriile picioare, chiar dacă îmi e dat să merg sprijinindu-mă de un cadru metalic.

Sunt o femeie oarecare printre alte femei oarecare

liliana nechita

Liliana Nechita, 47 ani, locuiește de 10 ani în Italia, autoare a cărții „Exodul mamelor

 

 

 

 

 

 

 

Emigrația în Italia m-a pus în fața unei realități pe care nu o cunoșteam: nesiguranța, lipsa oricărui ajutor, senzația că ești singur printre străini și, mai ales, durerea de a fi departe de copiii tăi. Am început să scriu când am înțeles că despre această suferință nu se știe mai nimic, că unora li se pare că suntem plecați în vacanță sau că aici ar fi un sac de bani în mijlocul drumului. Scriam la îndemnul unei prietene, Aurora Martin, dar nu credeam că cineva va fi vreodată interesat de povestirile mele. Eram prea departe, prea singură și prea a nimănui.

La un moment dat, Avantaje a realizat o campanie tocmai pentru a aduce în atenția opiniei publice fenomenul îngrijorător al emigrației și durerea care se ascunde în spatele milioanelor de euro trimiși anual în țară. De aici a început totul: am fost contactată pentru a trimite un material.

Au citit, au publicat în mai 2013 și au dorit să afle mai mult. Redactorii revistei au vibrat, au înțeles gravitatea problemei și au vrut să zgâlțâie un pic lumea cu aceste mărturii. „Exodul Mamelor a fost numele campaniei realizate de Avantaje în colaborare cu TVR1.

Scrisorile au fost publicate în cartea „Exodul mamelor ce cuprindea în plus diferite editoriale care trageau un semnal de alarmă asupra fenomenului. A urmat trofeul „Femeia anului 2013 pentru Apărarea Drepturilor Femeii. Editura Humanitas a publicat scrisorile mele în volumul „Cireșe amare.

Cartea își continua drumul: exista dorința de a realiza un film artistic, este în lucru traducerea în limba italiană și sper că va fi publicată în curând și în Italia. Teatrul Mignon din București, în colaborare cu World Vision, pregătește o serie de spectacole inspirate de carte. Cred în puterea cuvântului care poate schimba mentalități.

Revista “Avantaje” mi-a schimbat viața

eleonora pokola

Eleonora Pokola, 52 ani, Cluj-Napoca, autoarea primului testimonial de violență domestică din România

Mi-a deschis un drum în viață pe care nu îl vedeam și nu credeam că sunt capabilă să îl străbat. Totul a început acum cinci ani. Eram una din multele cititoare ale revistei. Era modul meu de a ieși în lume, pentru că eram una dintre multele femei care trăiau într-un iad al violențelor în familie. Nu ieșeam nicăieri și în ultimul timp ma luptam și cu cancerul de sân.

Cei 20 de ani de violențe verbale, emoționale și fizice își puseseră amprenta pe sufletul meu. Aveam și eu o poveste de viață, scrisă în momentele de durere; trăiri pe care, dacă nu le scriam în acele situații de criză, m-ar fi înnebunit. Era modul meu de a mă elibera de teroare. Privind în urmă, mă mir de curajul și inspirația pe care am avut-o scriind acel e-mail redacției, de la care doream doar părerea cuiva avizat vizavi de manuscrisul meu. Răspunsul mi-a redat încrederea în mine.

Pentru că ani de zile mi s-a spus că nu sunt bună de nimic. A urmat primul articol, trofeul „Femeia anului 2010 pentru Apărarea Drepturilor Femeii, publicarea cărții mele „Povestea unei supraviețuitoare, campanii sociale, emisiuni radio și TV și propria Asociație VIVAD „Victorie Împotriva Violenței Abuzului și Discriminării din Cluj. Și din femeia simplă, obișnuită, am ajuns o luptătoare, o activistă.

 

Daniela Palade Teodorescu

Foto: Dan Borzan, Adrian Cîlțan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse