Crosul Casiopeea, eveniment caritabil ce susţine speranţa la o viaţă normală

În ultima zi a lunii mai, la Brașov s-a desfășurat cea de-a 4-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea. Evenimentul vizează strângerea de fonduri în scopul achiziționării de proteze mamare necesare femeilor care au fost supuse mastectomiei. Printre partenerii media ai evenimentului s-a aflat și revista Avantaje.

Cas

La evenimentul organizat de Asociaţia Casiopeea s-au mobilizat peste 500 de participanţi de toate vârstele, care s-au putut înscrie la nu mai puţin de 7 categorii. Aceștia au contribuit cu donații sub forma taxelor de înscriere: 40 lei în cazul adulților, 15 lei în cazul copiilor și adolescenților.

Evenimentul a reunit persoane care luptă împotriva cancerului mamar și supraviețuitoare ale cumplitei boli. Principalul scop al evenimentului a fost încurajarea recuperării emoționale și a reintegrării sociale a femeilor care suferă de această maladie. Un alt scop, la fel de important, a vizat informarea publicului cu privire la depistarea precoce a cancerului la sân. Depistat la timp, 88% din cazurile de cancer mamar sunt vindecate.

Participanții adulți la cros au primit din partea organizatorilor câte un voucher fie pentru ecografie generală, fie pentru ecografie mamară sau pentru o consultație de medicină generală la o clinică parteneră din Brașov.

Cea de-a doua cursă anuală se va desfășura în septembrie, în București. Până în prezent, la edițiile anterioare s-a reușit strângerea de fonduri pentru achiziționarea a nu mai puțin de 1.400 de proteze mamare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse