Crom
Ajuta la dizolvarea zaharului (zaharurilor) in organism, din acest motiv este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip I. In acest caz, este util in controlarea glicemiei. Cantitatea de crom asimilitata din mancare nu este daunatoare, insa administrarea unei cantitati prea mari poate determina aparitia unor probleme stomacale. In acelasi timp, poate afecta rinichii, ficatul, nervii si poate fi cauza unui ritm cardiac neregulat.
Surse: drojdia de bere, fructele de mare, broccoli, sucul de struguri, carnea (mai ales jambonul)
Roluri si caracteristici
- reduce riscul de diabet
- atenueaza ateroscleroza prin cresterea nivelului de colesterol “bun”
- scade tensiunea arteriala
Note utile
- Pacientii la care s-a diagnosticat de curand un diabet de tip II pot profita de un supliment de crom. Diabeticii noninsulinodependenti de lunga durata nu au aceleasi beneficii
- Insidioasa, carenta de crom se face simtita dupa decenii; ea survine, de cele mai multe ori, catre varsta de 40 de ani.
Doza zilnica recomandata: 120-200 mcg.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din C