Crema de protecție solară este expirată? Iată cum îți dai seama

Aruncăm sau nu cremele de protecție solară de anul trecut? Crema de protecție solară este expirată? Iată cum îți dai seama:

În perioada aceasta cremele cu SPF sunt cele mai importante produse de beauty din preocupările noastre cotidiene. Din păcate însă nu ne dăm seama că este la fel de important să folosim SPF cu protecție ridicată chiar și în sezonul rece. Pentru că dacă am folosi aceste creme toamna și iarna, nu ne-ar rămâne tubul mai mult de jumate și anul viitor!

Și dacă ne-a rămas, îl mai putem folosi? Ce spun dermatologii?

Ca toate produsele dermato-cosmetice, și cremele cu factor de protecție solară au o dată fixă de expirare. “O cremă expirată nu-și mai face treaba pentru care a fost concepută. Șansele să te arzi la soare chiar dacă ești dată cu cremă cresc considerabil dacă ai folosit crema de anul trecut. Și fiecare arsură solară crește riscul cancerului de piele. Așadar aruncați cremele de anul trecut. Ele nu vă mai protejează.”

Un alt lucru pe care dermatologii ne sfătuiesc să-l luăm în calcul este locul unde am pus loțiunea de protecție. Dacă a stat direct în soare factorul de protecție va deveni ca și inexistent.

Cum recunoști o cremă expirată? În primul rând are o consistență modificată, este mai unctuoasă, nu se leagă pe piele și are un miros bizar de stătut. Dacă e mai închisă la culoare chiar puțin pălită nu mai este de încredere.

Un alt lucru important este cantitatea pe care trebuie să o plici pe piele pentru o protecție adecvată UVA/UVB. Cantitatea trebuie să fie suficientă, cât un pahar mic de shot care se reaplică la două ore.

Foto: 123rf

Citeste și:

Depuneri de grăsime, celulită, vergeturi și piele flască: cum le putem soluționa cu ajutor de la specialist

Cum folosim corect crema de protecție solară?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete