(P) Cum poți realiza de una singură o manichiură perfectă?

Fie că încerci să economisești bani sau nu ai posibilitatea de a merge la un salon de înfrumusețare, nu trebuie să îți faci griji legate de aspectul unghiilor tale, căci poți ajunge să ai grijă de propria manichiură acasă. Tot ceea ce trebuie să iei în calcul este alegerea propriului set unghii cu gel și vei observa că nu există satisfacție mai mare decât să ai grijă de propriile unghii. Și să nu mai spun că asta poate avea reale beneficii terapeutice.

Chiar dacă pentru început va fi dificil de realizat o manichiură așa cum este ea realizată la salon, nimic nu este imposibil și vei vedea că încet cu încet, cu puțină practică, vei reuși. De aceea, în cele ce urmează, vei regăsi cele mai importante sfaturi care te vor ajuta să realizezi propria manichiură de vis.

Curăță foarte bine unghiile și mâinile

Pentru a putea realiza o manichiură reușită, este important să îți cureți foarte bine unghiile, chiar dacă asta îți va lua foarte mult timp.

Este important să folosești o soluție foarte bună care îndepărtează ojă veche, dar care să conțină și nutrienți ce te ajută la refacerea unghiei și hidratarea cuticulelor. Chiar dacă nu ai ojă pe unghii, este recomandat să le ștergi totuși pentru a îndepărta orice murdărie care ar putea deteriora aplicarea perfectă a ojei.

Este foarte important să pilești unghiile, dându-le forma dorită. În cazul în care unghiile tale sunt foarte subțiri, trebuie să le pilești ținând pila ușor înclinată, astfel încât să se prindă și o porțiune mică din interiorul acestora.

Următorul pas este pregătirea cuticulelor, în vederea îndepărtării lor, fie cu ajutorul unui ulei sau cu un balsam pentru cuticule. Împinge ușor cuticulele cu un bat pentru cuticule și în funcție de preferințe, poți alege dacă să le îndepărtezi cu forfecuța sau nu. Trebuie să iei în calcul faptul că acestea au rolul de a proteja unghia de bacterii și le păstrează moi, de aceea ar trebui să eviți să le tăi.

Exfoliază mâinile și încheieturile cu ajutorul unui scrub care elimină celulele moarte ale pielii și reface umiditatea. Apoi, curăță din nou spațiul de sub unghii, spală mâinile și usucă-le.

Hidratează mâinile și cuticulele

Hidratează foarte bine mâinile și cuticulele, fie cu ajutorul unei creme de mâini, fie cu ajutorul unui ulei nutritiv. Acesta este și cel mai potrivit moment pentru a masa mâinile, căci nu ai nevoie să ajungi la un spa pentru a te relaxa.

Aplică un strat de bază

Aplică un strat de bază pentru a hidrata și proteja unghiile și pentru a preveni fisurarea, iar apoi așteaptă pentru aproximativ 2 minute. Ai grijă ca acel strat de bază pe care îl ai în propriul set unghii cu gel să fie de foarte bună calitate, căci acesta are rolul de a bloca culoarea și de a împiedica pătarea unghiilor

Aplică primul strat de culoare

Aplică pe unghii primul start de ojă în nuanța aleasă, astfel încât să acoperi toată unghia, de la cuticule și până la colțurile unghiei. Este important ca stratul să fie cât mai subțire, astfel încât să nu se încarce unghia.

Aplică al doilea strat de ojă

După aproximativ 2 minute sau chiar mai multe, începe aplicarea celui de-al doilea strat de ojă. În cazul nuanțelor transparente sau pastelate, este posibil să fie necesară și aplicarea celui de-al treilea strat, pentru o acoperire completă și perfectă.

Aplică un strat de protecție

Stratul de protecție va oferi un plus de strălucire manichiurii și nu va permite ojei să sară de pe unghii. Însă, acest strat trebuie aplicat cu o atenție deosebită, căci datorită contracției, manichiura poate fi stricată.

Curăță marginile și lasă ojă să se usuce

Încearcă să cureți marginile unghiei, în cazul în care oja a ajuns acolo, cu ajutorul unui bețișor înmuiat în acetonă.

Tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să lași unghiile să se usuce bine, pentru încă 5 minute, iar apoi te poți bucura de manichiura perfectă realizată de tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial