Cum folosim corect crema de protecție solară?

Crema de protecție solară este unul dintre cele mai căutate produse cosmetice. Fie că mergem în concediu la mare, fie că plecăm câteva zile la munte sau pur și simplu ieșim din casă, crema de protecție solară este obligatoriu să o purtăm pe piele.

În plus, trebuie să nu uităm că ne este recomandat să folosim crema și în zilele în care cerul este acoperit de nori.

Cum folosim corect crema de protecție solară?


1. Alegeți cremă de protecție solară cu SPF-ul potrivit pielii tale. SPF se referă numai la capacitatea de a bloca razele UVB, cele care provoacă arsuri solare. Crema de protecție solară trebuie să aibă un SPF de 30 sau mai mare, care este rezistentă la apă și oferă o acoperire cu spectru larg.
2. Pune o cantitate importantă de cremă pe piele înainte de a ieși din casă. Cantitatea ideală pentru un adult este de dimensiunea propriei palme. Este nevoie de aproximativ 15 minute pentru ca pielea să o absoarbă în întregime și pentru a fi protejați.
3. Mare atenție la pielea de pe față. Zona facială are nevoie de protecție solară chiar mai mult decât restul corpului, deoarece multe tipuri de cancer de piele apar pe față, mai ales pe sau în jurul nasului.
4. Îmbracă-te cu piese vestimentare lejere. Folosește îmbrăcăminte special concepută pentru a bloca razele UV sau folosește cremă de protecție solară pe dedesubt.
5. Aplică o cantitate importantă de cremă și pe gât, genunchi și urechi. Spatele, de asemenea, trebuie protejat cu atenție.
6. Verifică data de expirare. Modificări evidente ale produsului, cum ar fi schimbări de culoare, separarea conținutului sau consistența diferită, sunt semne ca acesta a expirat.
7. Reaplică la cel puțin două ore crema de protecție solară ca să te asiguri că ești 100% protejat.

Credit foto: Revista Avantaje

Dr. Alexandru Rafila îți spune ce să faci în concediu ca să fii sigur că nu ești în pericol să te infectezi cu noul coronavirus

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete