Covid-19: Un tânăr de 34 de ani a murit după ce s-a externat pe propria răspundere

Un tânăr în vârstă de 34 de ani a fost infectat cu Covid-19 și din cauza complicațiilor a ajuns la ATI. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața, însă bărbatul a ales să plece din spital după ce starea sa se mai îmbunătățise.

Tânărul din Timișoara era internat de aproape o lună la Spitalul Victor Babeș. Acesta s-a infectat cu noul coronavirus și a încercat să-și administreze singur un tratament care, din păcate, i-a agravat boala. Acesta nega existența virusului, motiv pentru care a ales să nu se vaccineze. În cele din urmă, acesta a ajuns pe mâna medicilor, însă starea sa era destul de gravă, iar aceștia au decis să-l ducă la ATI.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș au depus toate eforturile pentru a-l repune pe picioare pe bărbat, reușind să-l stabilizeze. Simțindu-se mai bine, tânărul le-a cerut medicilor să-l externeze. În zadar i-au explicat aceștia că organismul său este încă slăbit și că ar fi mai în siguranță să stea internat. Tânărul a plecat din spital pe proprie semnătură, iar specialiștii i-au recomandat să rămână aproape de spital, însă acesta a mers în localitatea natală, unde și-a găsit sfârșitul.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că vă sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanță care au ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici', a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, pentru presa locală.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri