Coronavirus: Reguli de igienă în saloane de la 15 mai

Cum te ajută oțetul de mere să ai un păr sănătos și mătăsos

Coronavirusul este încă un pericol. În ciuda relaxării anunțate din 15 mai, temutul virus rămâne o amenințare pentru toată lumea.

Pe lista primelor afaceri care își vor relua activitatea, saloane sunt în top. Din 15 mai vom putea să mergem să ne tundem, să ne epilăm, să ne vopsim, să ne facem mani-pedi. Mergem, clar, dar cu anumite condiții.

Așadar…

Coronavirus: Reguli de igienă în saloane de la 15 mai

Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personalăîn spațiile special destinate, măsuri anunțate de Institutul Național de Sănătate Publică.

1 Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii. Valoarea nu trebuie să depășească 370, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor.

Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască. După fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore. Mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Exercițiile de tip planșă, benefice sau nu? Ce spune medicul?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Timp Liber