Coronavirus: Cine poate amâna plata ratelor și care este dobânda aplicată?


Rate amânate. Condiții de amânare a ratelor la bănci. Dobânzi aplicate în cazul amânării ratelor.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat care sunt ultimele modificări privind amânarea plății ratelor la bănci.

Oficialul a precizat că persoanele fizice care aplică pentru amânarea plății ratelor vor suporta dobândă zero pentru creditele ipotecare. După încheierea perioadei de amânare,  plata creanței în 60 de rate lunare egale.

În plus, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, explică în continuare că ratele pot fi suspendate pe o perioadă de până la 9 luni. Cererile se pot depune în „cel târziu în 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență'.

„Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit și reprezintă o creanță distinctă și independentă în raport cu celelalte obligații izvorâte din contractul de credit.

La această creanță dobânda este 0% și plata de către debitor a acestei creanțe se va face eșalonat în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat încheierii perioadei de amânare', a precizat Florin Cîțu în ședința de Guvern care a avut loc luni, 30 martie.

Coronavirus: Cine poate aplica pentru amânarea ratelor la bânci

Persoanele fizice și juridice afectate direct sau indirect în contextul pandemiei de coronavirus. Ratele se amână pe o perioadă cuprinsă între 1 și 9 luni, nu mai mult de 21 decembrie 2020.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri