Coronavirus: Amenzi dublate pentru încălcarea carantinei

Guvernul a luat decizia de a majora amenzile pentru cei care nu respectă măsurile din Ordonanța militară nr 3 privind regimul de izolare și limtarea deplasărilor, a anunțat Ionel Dancă purtătorul de cuvânt al Executivului

Astfel persoanele fizice care nu respectă reglementările adoptate pentru limitarea răspândirii coronavirusului vor fi sancționate.
Amenzile sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei, iar în cazul persoaneor juridice, amenda va fi cuprinsă între 10.000 și 70.000 de lei.

Pe toată perioada stării de urgență, cetățenii nu mai au voie să iasă din locuințe decât pentru a merge la serviciu sau pentru alte câteva scopuri precise.

Românii care părăsesc locuințele sunt obligați să completeze o serie de declarații în care să explice care este scopul deplasării. Aceste declarații vor fi prezentate Poliției, Jandarmeriei sau Armatei, în cazul în care va fi cazul.

De asemenea, persoanelor peste 65 de ani le este interzisă ieșirea din locuință cu excepția intervalului orar 11.00-13.00. Acesta este cel mai dur regim de izolare impus cetățenilor pentru a preveni răspândirea pandemiei de Covid-19.

„Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens, contravenţia se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, valoarea acestei amenzi este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 de lei', a precizat Ionel Dancă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber