Copiii vor jocuri, părinții vor siguranță și educație. Uite cum se raportează copiii și părinții la tehnologie

cum se raportează copiii și părinții la tehnologie

cum se raportează copiii și părinții la tehnologie

Tehnologia a devenit indispensabilă în zilele noastre, motiv pentru care copiii o folosesc încă de la vârste foarte fragede. Cu toate acestea, modul în care copiii se raportează la tehnologie este total diferit de felul în care privesc părinții noile gadgeturi. 

Părinții și copiii tratează în mod diferit tehnologia, iar ca dovadă a acestui lucru stau studiile realizate recent. Mai exact, cercetările realizate de Open-I Research au arătat că 74% dintre copii folosesc internetul pentru a viziona desene animate sau diferite filmulețe amuzante, 59% pentru jocuri, în timp ce părinții și-ar dori ca cei mici să-l folosească doar în scop educațional. Astfel, părinții își doresc ca cei mici să aibă competențe în domeniul informaticii, programării și roboticii, fiind convinși de faptul că acestea pot pune bazele unei cariere de succes. Pentru acest lucru, 74% dintre părinți doresc să își înscrie copiii la cursuri de programare, iar 58% optează pentru cursurile de robotică.

Ce conturi accesează copiii?

Părinții își doresc să îi știe în siguranță pe cei mici în momentul în care petrec timp pe internet. Astfel, aceștia își doresc să fie informați despre tot ce presupune cyberbullying-ul și  să afle care sunt conturile pe care le accesează copiii lor. Studiile au arătat că mai mult de jumătate din copiii cu vârsta peste 7 ani au conturi pe site-urile de jocuri,  iar copiii peste 10 ani sunt interesați de rețelele de socializare și poșta electronică de tip email.

În contextul actual, în care smartphone-ul este aproape o extensie a corpului, ce iţi poate oferi acces instant la aproape orice fel de entertainment, socializare şi informare, parintele are un rol foarte dificil. El este în postura de a proteja copilul de potenţialele pericole ale accesării internetului şi reţelelor de socializare, dar şi de dependenţa pe care o poate da mediul on-line. În acelaşi timp, părintele român, în cazul de faţă din capitală, vrea sa aibă un copil adaptat, care să poată folosi tehnologia în avantajul său, şi nu puţini văd IT&C-ul un domeniu de viitor pentru copilul lor',  a spus Adina Nica, Consultant Open-I Research.

În timp ce copiii văd în internet o modalitate de a-și petrece timpul  liber și de a se distra, părinții speră ca cei mici să devină niște mici programatori și să învețe noțiunile de bază legate de IT.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cât de sigură este rezervarea vacanțelor pe internet

Folosirea internetului în timpul orelor scade performanțele școlare

Cum să identifici produsele falsificate pe Internet

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie