Copiii isi pot dezvolta personalitatea prin joc si tehnici de teatru

Inscrierile pentru ateliere de arta dramatica din proiectul « Creste prin teatru » continua pana pe 31 august. Accesand site-ul www.cresteprinteatru.ro , parintii isi pot inscrie gratuit copiii cu varste intre 7 si 10 ani in cel mai nou proiect realizat de Teatrul Ion Creanga in aceasta toamna, cu sprijinul UPC Romania.

Copii isi pot dezvolta personalitatea prin joc si tehnici de teatruCum pot creste cei mici prin teatru?
Expertul in arta dramatica Marcela Andrei va fi ghidul copiilor in incursiunea lor initiatica de-a lungul a 3 luni. In prima serie, 12 copii (6 fete si 6 baieti) vor forma o echipa si vor evolua in fiecare saptamana, imbogatindu-si cunostintele si imbunatatindu-si increderea in sine. Prin metode care folosesc ca instrument jocul si joaca, cei mici vor relationa prin limbaje si situatii specifice universului copilariei. Jocul va fi principala modalitate prin care copii vor acumula treptat experiente, notiuni, abilitati si instrumente de comunicare cu rol in dezvoltarea lor ulterioara.

Exercitiile propuse celor mici trec de la cele de incalzire si introducere in atmosfera de lucru, catre cele in care vor intra in roluri, vor improviza si vor respecta indicatii scenice, ajungand in final la cele de relaxare si detasare, cu ajutorul muzicii.

Psihologii arata ca toate situatiile la care este expus copilul in interactiunile si comunicarea cu cei din jur contribuie la acumularea de modele si noi experiente, astfel incat vor invata in mod firesc sa fie mai deschisi si mai bine pregatiti pentru provocarile ulterioare.

Psihologul proiectului, Dr. Carmen Anghelescu explica faptul ca interventiile educationale non-traditionale, precum atelierele de arta dramatica, formeaza o metoda de invatare alternativa', iar cercetatorii le acrediteaza ca fiind cele mai consistente metode in procesul de invatare a copilului.

Iata la ce rezultate va puteti astepta la finalul exercitiilor practice si experientlor copiilor pe parcursul proiectului:

  • Cresterea nivelului de focalizare a atentiei.
  • Cresterea volumului de perceptie spatiala..
  • Extinderea volumului de memorare verbala si vizuala
  • Cresterea abilitatii de intelegere verbala si exprimare verbala adecvat la situatiie..
  • Cresterea abilitatii de identificare a trairilor emotionale a celor din jur si a factorilor ce declanseaza emotii diverse
  • Cresterea abilitatii de acceptare a diversitatii si a respectului fata de fiecare individ..
  • Cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol a reactiile disruptive (furie, impulsivitate)

Astfel, la finalul acestor cursuri, veti putea observa mici transformari in comportamentul copiilor: cei mici vor relationa mai usor in viata cotidiana, atat din punct de vedere intelectual, emotional cat si social.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 9 luni, este organizat in 3 serii, iar participarea este gratuita. Prima serie va debuta pe 18 septembrie si se va incheia cu o demonstratie finala, realizata chiar de cei mici.

Pentru inscrieri si mai multe detalii despre proiect, vizitati www.cresteprinteatru.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri