Copiii din România cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați cu Pfizer spre sfârșitul lunii ianuarie

Oamenii de știință au efectuat studii clinice cu aproximativ 3.000 de copii, iar Food and Drug Administration (FDA) a stabilit că vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 a îndeplinit standardele de siguranță și eficacitate pentru autorizare la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Siguranța vaccinurilor COVID-19 continuă să fie monitorizată.

România va beneficia la sfârșitul lunii ianuarie de vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Platforma de programare este deja actualizată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar părinții își vor putea programa micuții imediat ce România va avea la dispoziție dozele de vaccin.

La fel ca în cazul adulților, copiii vor putea fi vaccinați atât în centrele special amenajate, cât și la cabinetele medicilor pediatri de familie. Dozele marcate cu un capac portocaliu al vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 care vor fi administrate micuților cu vârste între 5 și 11 ani vor fi de trei ori mai mici decât în cazul adulților, iar rapelul se va face după trei săptămâni. De asemenea, aceștia vor primi vaccinul cu un ac mai mic.

Ce se știe deja despre vaccinul Pfizer administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani?

În studiile de preautorizare pentru vaccinul Pfizer-BioNTech (BNT162b2) COVID-19, copiii vaccinați cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au raportat reacții locale și sistemice ușoare până la moderat severe. Nu au fost observate evenimente grave legate de vaccinare, potrivit CDC.

Părinții și tutorii copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani trebuie avertizați că sunt de așteptat reacții locale și sistemice după vaccinarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 și sunt mai frecvente după a doua doză.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri