Copiii au nevoie de artă, cultură și muzică, la fel cum nu pot trăi fără dragoste, mâncare, aer curat și joacă

Copiii au nevoie de artă, povești, poeme și muzică, la fel de mult cum au nevoie de dragoste, mâncare, aer curat și joacă. Dacă nu îi dai unui copil mâncare, vei observa imediat că starea lui fizică și nu numai, se schimbă imediat. Același lucru se întâmplă și când un copil nu trăiește într-un aer curat sau când nu se joacă.

De asemenea, dacă un copil nu are parte de dragoste din partea părinților, poate că efectele nu se vor vedea imediat, însă ele vor fi permanente și îl vor afecta pe tot parcursul vieții.

Când vine vorba despre povești, poeme și muzică, dacă acestea nu sunt integrate în viața unui copil mic, poate că efectele nu vor fi putea fi observate prea ușor. Chiar dacă cei mici sunt crescuți în mod sănătos și nu le lipsește nimic din resursele de trai esențiale, parcă totuși lipsește ceva. Din acest motiv, fiecare copil ar trebui să fie învățat de mic să iubească arta și cultura. Așa cum este învățat încă din familie, așa se va obișnui în tot restul vieții.

Copiii au nevoie de cultură și artă, încă de la vârste fragede

Specialistul Philip Pullman a explicat faptul că așa cum avem nevoie de mâncare, apă și aer pentru a supraviețui, la fel avem nevoie, în aceeași măsură de hrană pentru suflet și minte. Chiar dacă pare greu de crezut, copiii vor simți la un moment dat o foame pentru povești, poeme, poezie și muzică. Aparent, cei mici au chef de joacă tot timpul, ba chiar și-ar petrece toate zilele făcând acest lucru. Această foame pentru cultură există în fiecare copil, chiar dacă nu întotdeauna ea este satisfăcută pentru că cel mic poate nu este conștient de acest lucru, potrivit astridlindgrenmemorialaward.wordpress.com.

Prin urmare, fiecare părinte ar trebui să fie atent la toate nevoile copiilor săi, încă de la cele mai fragede vârste, pentru a construi un om puternic, matur și inteligent, care va fi capabil să facă față tuturor provocărilor din viața de adult.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ești pregătit ca în 3-4 ani profesia ta să arate altfel? Nu schimba jobul, reinventează-l!

La ce e bun copilul tău? 3 specialiști în educație și consiliere vocațională te ajută să afli

Cum vor fi recuperate orele pierdute de la școală din vacanța de iarnă prelungită

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie