Cum vor fi recuperate orele pierdute de la școală din vacanța de iarnă prelungită

Cum vor fi recuperate orele pierdute de la școală din vacanța de iarnă prelungită

Din cauza vremii foarte reci și a ninsorilor abundendete, elevii au avut parte de o vacanță de iarnă prelungită și s-au întors la școală abia pe data de 16 ianuarie. Dacă pentru elevi a fost un bun motiv de bucurie, pentru profesori a apărut însă o problemă și anume cum se vor recupera aceste ore pierdute.

După câteva discuții, s-a ajuns la concluzia că ar trebui să fie scurtă o altă vacanță.

Cum se vor recupera orele pierdute de la școală din vacanța de iarnă prelungită

“Noi, în cancelarii, ne gândim care este cea mai bun? varianta pe care o avem. Din prima discuţie cu profesorii ne-am dat seama că există varianta de a scurtă vacanţă de Paşte cu o săptămâna, dar nu există o hotărâre clară în acest sens”€, a declarat conducerea Liceul Teoretic “Ştefan Odobleja” din Bucureşti, Evenimentul Zilei.

Un număr destul de mare de școli au fost închise în această vacanță de iarnă pentru o perioadă mai lungă cu o săptămână. Cu toatea acestea, este necesar ca aceste ore pierdute să fie recuperat până la finalul anului școlar, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

“Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar”, cu precizarea că “este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, se arată în acest anunț oficial.

Autoritățile vor verifica recuperarea orelor în școli

În plus, 'inspectorii vor verifică, în cadrul controlului tematic efectuat în şcoli, recuperarea orelor din săptămâna 9 – 13 ianuarie, când au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”, a mai comunicat Ministerul Educației. Mai exact, recuperarea acestor ore pierdute, a rămas cumva și la latitudinea fiecărei școli. Cu toate acestea, este posibil să se emită și o decizie oficială în a această privință.

“Până avem dispoziţii noi de la ISMB, noi, în cancelarii, ne gândim care este cea mai bună varianta pe care o avem.Din prima discuţie cu profesorii ne-am dat seama că există varianta de a scurtă vacanţă de Paşte cu o săptămâna, dar nu există o hotărâre clară în acest sens', a mai explicat conducerea Liceului Teoretic “Ştefan Odobleja', din Bucureşti.

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

Schimbări importante pentru elevi! Admiterea la liceu se modifică în 2017

Vești bune pentru elevi! Marți și miercuri vor veni la școală mai târziu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie