Complexul Social de Servicii „Jiului” asigura copiilor un bun inceput in viata

Complexul Social de Servicii „Jiului”

Aici se afla primul centru multifunctional din Bucuresti in care copiii, in special cei vulnerabili, cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani, beneficiaza de servicii de educatie, asistenta medicala si sociala, iar parintii lor de consiliere parentala.

La vizita au participat: dl. Danut Ioan Fleaca – Director General Protectia Copilului DGASPC sector 1, dl. Edmond McLoughney – Reprezentant UNICEF Romania, d-na Carmen Lica – Director Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step si Daniela Sargu – Marketing IKEA Romania.

Scopul proiectului derulat de UNICEF Romania in parteneriat cu Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step si DGASPC Sector 1 si sprijinit financiar de IKEA Romania a fost de a crea un spatiu care sa le ofere copiilor sanse egale de dezvoltare, prin incluziunea sociala a copiilor cu nevoi speciale sau care provin din familii defavorizate.

„Primii trei ani din viata sunt esentiali pentru dezvoltarea sociala si intelectuala a copiilor. Daca primesc ingrijirea adecvata, ei au sanse mult mai mari de a avea performante la scoala, o adolescenta buna si sa devina persoane independente. Serviciile oferite de Complexul Social de Servicii „Jiului” au reusit sa faca diferenta in cazul a 50 de copii pana acum. Rezultatele obtinute ne-au intarit convingerea ca acest model trebuie extins si la alte gradinite si crese din sistemul public si suntem convinsi ca, impreuna cu partenerii nostri, vom reusi sa facem acest lucru”, a afirmat dl. Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.

Acest model de abordare integrata la nivelul creselor, gradinitelor sau altor centre de servicii pentru copiii pana la 6 ani, a fost inclus in Strategia Nationala de Educatie Timpurie (elaborata cu sprijinul UNICEF). Astfel a fost asigurata formarea personalului, au fost amenajate spatiile specifice unui centru multifunctional si au fost realizate dotarile necesare (mobilier, materiale educationale, jucarii, etc).

Intr-o astfel de grupa din centrul multifunctional se incearca aducerea unor copii care provin din medii sociale diferite, copii romi, copii cu dizabilitati usoare alaturi de ceilalti copii. Interactiunea dintre copii, calitatea serviciilor oferite si abordarea convergenta vor contribui la dezvoltarea intregului potential al fiecarui copil, pregatindu-i pentru scoala si viata in general. Intr-un astfel de centru parintii si copiii beneficiaza de servicii de educatie, protectie sociala si sanatate, toate in acelasi loc. De asemenea acest model va ajuta la construirea unei societati echitabile, fara stereotipuri si discriminare.

„Educatia face diferenta in viata copiilor, cei mai importanti oameni din lume. Ne dorim sa contribuim la crearea unei vieti de zi cu zi mai bune pentru copiii care sunt in situatii dificile. Am ales sa sprijinim proiectul UNICEF pentru ca ne dorim sa producem schimbari reale si de durata pentru dreptul copiilor la o copilarie sigura si sanatoasa si pentru accesul lor la educatie. Este un program complex de lucru cu copiii, cu educatorii, cu parintii si cu autoritatile locale, ale carui rezultate se vor vedea cu siguranta in timp”, a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

Sprijinul financiar al IKEA a facut posibila formarea personalului din cadrul Complexului Social de Servicii „Jiului”, amenajarea spatiilor specifice unui centru multifunctional si achizitionarea dotarilor necesare. Pentru a sprijini acest proiect, IKEA a vandut jucariile de plus din gama KLAPPAR incepand cu anul 2008. S-au vandut aproximativ 40.000 de jucarii, cu preturi cuprinse intre 3,9 si 59 ron. Indiferent de pretul jucariei sau de perioada cand a fost cumparata, 2 lei din pretul fiecarei jucarii vandute au fost donati catre proiectul UNICEF.

UNICEF, IKEA Romania, parteneriat

Despre IKEA Romania

Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.
Viziunea IKEA este aceea de a crea o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni, oferindu-le o gama larga de produse de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru casa – functionale si cu un design de calitate, la preturi atat de scazute incat cei mai multi oameni sa si le poata permite.

Despre UNICEF Romania

UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri