Nu rata saptamana asta!

Filme

Filme de animatie la Anim’est


Intre 8 – 17 octombrie, la Bucuresti
Esti cinefil? Atunci cu siguranta ai aflat ca vineri incepe cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie “Anim’est”. Asta inseamna ca vei avea la dispozitie noua zile in care poti vedea cele mai noi, interesante si premiate proiectii de scurt si lungmetraj.

Deschiderea oficiala va incepe la ora 19:00, la Cinema Patria, cu vizionarea unuia dintre cele mai discutate filme de animatie ale anului – Iluzionistul (regia Sylvain Chomet, Franta-Marea Britanie), nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film.

De la ora 22:00, cu ocazia lansarii DVD-ului, va fi difuzat Persepolis, castigator al Premiului Special al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes in 2007, a doua Premii Cesar, si nominalizat la Premiile Oscar si BAFTA.

Afla programul urmatoarelor zile pe www.animest.ro, acolo unde vei gasi si toate locatiile evenimentului.

Muzica

Muzica de Oscar


9 octombrie, la Sala Radio

Canta Nicola Piovani, detinatorul premiului Oscar pentru muzica filmului La Vita e Bella, in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului International de Film Ro-IFF.

Recitalul va cuprinde cateva dintre cele mai importante si indragite coloane sonore originale realizate de Nicola Piovani (insotite, evident, de proiectiile cinematografice aferente).

Alaturi de patru muzicieni de exceptie – Marina Cesari (saxofon, clarinet, flaut), Pasquale Filasto (violoncel, chitara), Gianluca Palocca (contrabas), Christian Marini (baterie, percutii), compozitorul, orchestratorul si dirijorul Nicola Piovani te va invita sa pasesti in lumea lui si sa ii asculti povestea vietii traite intre clapele alb-negre ale pianului si panza ecranului cinematografic.

Incasarile din bilete vor fi donate Fundatiei Coltea, pentru sprijinirea Sectiilor de Oncologie si Chirurgie.

Biletele, la pretul de 50, 75, 130 si 200 lei, in functie de categorie, pot fi procurate din reteaua Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro si www.bilete.ro.

Passe-Partout DP, din noua pe scena

Primul spectacol din aceasta stagiune se va juca duminica, la Sala Rapsodia. Este vorba despre NOI, o productie de tip commedia dell’arte, in care 23 de oameni sunt in acelati timp actori, regizori, scenografi si coregrafi.

Timp de aproape doua ore, evolueaza pe scena 23 de actori – Antoanela Vladescu, Claudia Susanu, Ana Pepine, Dana Paraschiv, Diana Vladu, Raluca Urea, Andreea Paduraru, Lelia Marcu, Nadejda Dimitriu, Alexandra Neactu, Silviu Oltean, Mircea Cristescu, Silviu Man, Vadim Rusu, Petre Voicu, Axel Moustache, Ttefan Ruxanda, Adrian Nour, Florin Rotu, Matei Muntiu, Paul Cimpoieru, Alex Calin, Sebastian Petrovici.

Pentru rezervari si bilete: casa salii Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, telefon 021/315.89.80 sau 0734.540.593, zilnic in intervalul orar 11:00-18:00.
Mai multe detalii la: http://www.passe-partoutdp.ro/
 

Festivalul Artelor Bucuresti
10-15 octombrie

Spectacole de teatru, muzica clasica, lansari de carti, toate acestea se vor desfasura timp de cinci zile pe scenele teatrelor bucurestene, cu ocazia celei de-a doua editii a Festivalului Artelor Bucuresti.

Printre participantii la aceasta editie se numara Radu Beligan, Tudor Gheorghe, Ion Caramitru, Dan Puric, Felicia Filip, Maia Morgenstern, K1, precum si unuia dintre cei mai apreciati muzicieni internationali, Lothar Hensel, care va deschide festivalul cu un spectacol cu orchestra simfonica, sub titulatura sugestiva – Tango Sinfonico la Bandoneon.

În cadrul celei de-a doua editii a festivalului vor exista moment inedite precum relansarea Revistei Moftul Roman sau lansarea volumului biografic al lui Tudor Gheorghe intitulat  In umbra menestrelului.

Mai multe info pe www.festivalulartelorbucuresti.ro

Pictura

Pictori de azi la Balcic

Castelul Reginei Maria, vilele parcului regal, gradinile, argintiul tarmului, cartierele tararasti, altfel spus farmecul Balcicului a fost, si in acest an, sursa de inspiratie pentru pictorii care au participat la tabara de pictura de acolo. Rezultatul inspiratiei si creatiei poate fi vazut luni, de la 18.30, cand va avea loc vernisajul expozitiei sustinute de Vitalie Butescu, Sergiu Plop si Gheorghe Zvarici.

Expozitia este deschisa in perioada 11-21 octombrie, la galeria Galateca (Biblioteca Centrala Universitara), zilnic, intre orele 11:00 si 19:00

 

 

 

 

 

Catalina Ioancea; Foto PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri