Comori naturale din Antalya, destinația anului 2020!

Dintre toate destinațiile din Turcia, Antalya este, cu siguranță, cea mai ofertantă și populară. Are plaje incluse în topuri internaționale, golfuri turcoaz, parcuri naționale presărate cu izvoare, canioane adânci și cascade încojurate de stânci pline de ferigi, ce o transformă într-un adevărat paradis pentru iubitorul de natură.

Plănuiești o vacanță activă pentru noul sezon estival 2020? Profită de Ofertele Early Booking lansate de AeroVacanțe și rezervă din timp un sejur în Antalya cu zbor charter din Cluj Napoca (sau din București, Timișoara, Oradea) la prețuri tentante de la 282 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică.
Riviera turcească te întâmpină cu peisaje spectaculoase: marea în nuanțe de turcoaz și silueta mândră a Munților Taurus, completate perfect de vegetația mediteraneană, fiind locul ideal în care să evadezi în natură.

Plaja Kaș – de neratat!

Antalya găzduiește numeroase plaje încântătoare răspândite pe o coastă generoasă de peste 600 km. Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Mediterană este Plaja Kaș, o fâșie de nisip galben perfect încadrată de un perete stâncos și marea în nuanțe de azuriu. De aici ai cele mai bune priveliști spre insula grecească Kastelorizo, pe care o poți descoperi într-o croazieră relaxantă.

Cascada Kursunlu – minunea de cristal

La o distanță de circa 22 km de orașul Antalya, te poți aventura în Parcul Național ce ocupă aproape 400 ha și cuprinde păduri bogate de smochini sălbatici, dafini, arbori de mastic și pini, lacuri ca smaraldul brodate de smocuri de bambus și izmă de baltă și sute de specii de păsări, mamifere, pești și insecte. Marea atracție a parcului este Cascada Kursunlu, un ansamblu natural deosebit, înalt de 18 metri înconjurată de stânci acoperite cu ferigi, mentă sălbatică și oregano.

Golful Kiriș – dedicat pasionaților de snorkeling

În partea de vest a stațiunii Kemer, ușor izolat între formațiunile stâncoase se află Golful Kiriș, o comoară naturală pentru turiștii dornici să exploreze adâncurile mării în sesiuni inspirate de scuba diving și snorkeling. Apele cristaline de un turcoaz celest sunt pline de bancuri de pești multicolori, stânci de corali de care stau agățați arici și meduze și numeroase peșteri pe jumătate scufundate în care să înoți.

Flăcările Eterne – un fenomen fascinant

Pe culmile Munților Cirali de lângă pitorescul sat Olimpos, vei descoperi un obiectiv extrem de spectaculos cunoscut sub denumirea de „Flăcările Eterne' – un ansamplu de 12 flăcări ce ard continuu de sute de ani. Fenomenul este produs de gazul metan ce iese la suprafața rocilor în mod natural, și la care poți ajunge într-o excursie opțională cu plecare din orașul Antalya.

de Mădălina Isar
Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber