(P) 5 schimbări sănătoase pentru noul an

Decembrie este luna în care îți setezi rezoluții și faci liste peste liste cu dorințe și planuri pentru noul an. Prima zi din an este prilejul perfect să te mobilizezi și să faci câteva schimbări în bine în viața ta. Începe cu sănătatea ta și a celor din jur și stabilește-ți obiective realiste. Începe cu pași mici și evită schimbările bruște care te pot demoraliza după scurt timp. Inspiră-te din propunerile noastre, de la cele mai simple schimbări în bine, precum filtrarea apei de la robinet, până la decizii care necesită multă determinare, precum renunțarea la un viciu.

Folosește mai puțin plastic
Plasticul de unică folosință este nociv atât pentru sănătatea ta, cât și pentru mediul înconjurător și sănătatea generațiilor următoare. Există câteva variante foarte simple de a reduce consumul de plastic și a te simți mai bine cu tine însăți. Un prim pas ar fi să te asiguri că ai mereu în geantă o sacoșă reutilizabilă pentru cumpărături. Atunci când cumperi fructe, legume sau alimente la vrac, evită să le pui în pungi de plastic de unică folosință. Atunci când ieși la restaurant, roagă-i pe chelneri să nu îți pună paie de plastic în băuturi. Alege să cumperi lapte sau sucuri naturale în cutii de carton și nu în sticle de plastic.  Și nu în ultimul rând, renunță să cumperi apă la PET și filtrează apa direct de la robinet.

Filtrează apa de la robinet cu BRITA
Renunță la apa cumpărată în sticle de plastic și bea apă filtrată, direct de la robinet. Dacă ești conectat la rețeaua publică de apă potabilă, ai o mulțime de variante prin care poți obține garanția unei ape cu conținut redus de clor, calcar sau metale grele. Noi îți recomandăm un sistem de filtrare BRITA OnTap, montat direct pe robinet. Un brand de notorietate în Germania, BRITA concepe de peste 50 de ani produse de filtrare a apei de la robinet. Sistemul OnTap, unul dintre ultimele produse lansate de compania germană, elimină până la 99,99% dintre bacterii, clor, particule microplastice, reziduuri farmaceutice, hormoni, și reduce nivelul de pesticide și erbicide din apă. În plus, datorită tehnologiei active, apa își păstrează conținutul de calciu și magneziu.

Sistemul BRITA OnTap filtrează până la 600 L de apă, cu un singur filtru. Echivalentul a 300 de PET-uri de apă la 2L. Cu BRITA economisești bani, timp și efort, dar și reduci considerabil deșeurile de plastic. O schimbare minunată pentru sănătatea ta și a celor din jur. Intră pe www.kitchenshop.ro și vei găsi în detaliu toate avantajele folosirii unui sistem de filtrare a apei de la robinet.

Renunță la un viciu
Unii fumează, alții beau prea multă cafea, unii nu pot renunța la carbohidrați, alții petrec prea mult timp pe rețelele de socializare. Oricare ar fi dependența ta, propune-ți ca de acum încolo să preiei controlul asupra vieții tale. De cele mai multe ori e recomandat să renunți total, dar uneori este ok și dacă reușești să îți ții sub control adicția. Indiferent ce funcționează pentru tine, este esențial să găsești o motivație suficient de puternică pentru a începe această schimbare. Și nu mai amâna! Prima zi a anului este startul perfect pentru a începe să trăiești o viață mai sănătoasă!

Petrece timp în aer liber în fiecare zi
Pauzele lungi și dese, cheia sănătății tale. Poate nu atât de lungi încât să se sesizeze șefii de la birou, dar îndeajuns de dese încât să aibă un impact pozitiv asupra sănătății tale. Indiferent de gradele din termometre, asigură-te că ieși în aer liber de câteva ori pe zi, chiar și pentru câteva minute. Este demonstrat că aerul de afară stimulează creativitatea, combate stresul și deficitul de atenție, te ajută să te relaxezi și, bonus, crește productivitatea și performanțele profesionale. Iată ceva ce ar trebui să știe orice șef!

Învață să te relaxezi
Lucrurile se întâmplă indiferent de cât de mult te stresezi pentru ele. Atunci când simți că ești copleșit de stres, ia o pauză mentală de câteva minute. Du-te într-un loc retras, închide ochii, respiră adânc și încearcă să îți amintești un moment fericit sau haios din viața ta. Este un exercițiu de relaxare excelent, care funcționează de minune atâta timp cât te implici total. În plus, este esențial ca la finalul zilei, atunci când pui capul pe pernă, să te detașezi de gândurile copleșitoare. Citește câteva pagini dintr-o carte, uită-te la un serial care te face să râzi sau plănuiește o vacanță imaginară. Sunt câteva trucuri care te ajută să adormi mai liniștită. Nu uita că un somn bun îți aduce energia și luciditatea de care ai nevoie pentru a trece peste obstacole în fiecare zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial