Cod galben de viscol în mai multe județe din țară

Începutul de săptămână aduce vreme severă în mai multe județe din țară, motiv pentru care meterologii au emis mai multe atenționări meteo cod galben de viscol, ploaie și lapoviță.

Cod galben de viscol

În această dimineață a intrat în vigoare o avertizare cod galben de viscol, valabilă pentru zonele montane din mai multe județe. Mai exact, în zona de munte a județelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş vântul va atinge la rafală o viteză de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilităţii, potrivit meteoromania.ro. Avertizarea este valabilă astăzi, în intervalul orar 8:30-14. Cod galben de viscol este și în județele Neamț și Suceava, zona de munte, unde între orele 8 și 14 vântul va sufla cu putere și va depăși 100km/h.

Cod galben de ploaie și lapoviță

Dacă în zonele montane vântul va bate cu putere și va viscoli zăpada, în alte zone ale țării va ploua, va fi lapoviță și se va forma polei. În județele Maramureș și Satul Mare este cod galben de ploaie și lapoviță, avertizarea fiind valabilă între orele 10:00 și 12:30.

Și județele Brașov, Harghita, Covasna, Hunedoara, Cluj, Sălaj și Bistriţa-Năsăud sunt sub cod galben de lapoviță și ploaie până la ora 11. În județele Bihor, Timiș, Arad și Caraș-Severin precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar vântul va depăși la rafală 50…60 km/h, iar la munte 70…80 km/h, atenționarea meteo fiind valabilă până la ora 14.

Foto: hepta.ro

Citește și:

De la anul, românii s-ar putea relaxa pe bani statului! Din 2018 am putea primi tichete de sport, teatru și filme

Salariul minim va crește de la anul! Cât vor putea câștiga românii începând cu 1 ianuarie 2018

Vești bune pentru tinerii absolveți de Medicină! Ce salarii vor avea medicii începând de anul viitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri