Vești bune pentru tinerii absolveți de Medicină! Ce salarii vor avea medicii începând de anul viitor

Țara noastră are o mulțime de tineri deștepți care termină Facultatea de Medicină. Cu toate acestea, majoritatea aleg să profeseze în străinătate, pentru că în România salariile sunt foarte mici pentru o asemenea profesie grea și încununată de răspundere.

Se pare însă că această situație dramatică s-ar putea schimba de la anul, pentru că autoritățile se găsesc să ia o decizie radicală.

Ce salarii vor avea medicii începând de anul viitor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că începând cu anul 2018, în luna martie, salariile medicilor vor ajunge la suma de 3000 de euro.

„Scoatem posturi de medici la concurs. Din 10 se ocupa unul sau două. Dacă scoatem 10 posturi de infirmiere, avem 100 la concurs. Este foarte clar că aici va trebui să găsim soluții. Avem în vedere ca prin legea salarizării salariile medicilor vor ajunge din martie anul viitor la 3.000 de euro, adică sunt foarte aproape de UE. Prin această măsură sperăm să stopăm migrația medicilor în țările UE', a declart ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unui forum pe tema crizei forței de muncă, conform economica.net.

Mai mult decât atât, a fost discutată și problema românilor care merg să muncească în sudul Italiei şi primesc 10 euro pe zi. Ministrul Muncii a spus că aceşti români s-ar întoarce cu siguranţă în ţară, în cazul în care li s-ar oferi locuri de muncă în mediul rural.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cod portocaliu și galben de ninsori abundente. Care sunt zonele aflate sub avertizare meteorologică?

Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri