Cod galben de ploi în aproape toată țara. Până când este în vigoare avertizarea meteorologilor?

Cod galben de ploi în aproape toată țara

Vremea se strică în aproape toată țara la început de weekend, ploile punând stăpânire pe mai multe județe. Pentru că instabilitatea atmosferică va fi accentuată, meteorologii au emis un cod galben de ploi care este în vigoare până duminică.

Pentru cei care și-a făcut planuri de vacanță în acest weekend, veștile din partea meteorologilor nu sunt tocmai bune. Va ploua în mai multe județe ale țării, iar în anumite zone se vor strânge cantități de apă însemnate, precipitațiile fiind însoțite de vijelie și grindină. Cantitățile de apă pot depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.  

Cod galben de ploi în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi valabil în intervalul 07 iulie, ora 16 – 09 iulie, ora 21. Avertizarea vizează zonele deluroase și montane, precum și zona Olteniei, Transilvaniei și local Muntenia. Se pot cumula cantități de apă de până la 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp, într-un timp scurt. În aceste zone, aversele pot avea caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, potrivit meteoromania.ro

Dacă în weekend vremea va fi în general închisă în aproape toată țara, veștile nu sunt bune nici pentru ziua de astăzi. În județul Harghita este cod galben de ploi până la ora 14:15. Precipitațiile vor fi însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

În zona de munte a județului Cluj este cod galben de ploi până la ora 14:45, iar pentru județul Maramureș, meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi, valabil până la ora 14. Aversele torențiale vor depăși 3540 l/mp, se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii și intensificări ale vântului. Județele Arad și Bihor sunt și ele sub cod galben de ploi până la ora 14:30.

Harta completă a județelor aflate sub avertizare meteorologică poate fi consultată AICI.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum arată prima plajă terapeutică din România? Locul special gândit pentru persoanele cu dizabilități

Ce medie a obținut la examenul de Bacalaureat fiica ministrului Educației?

Bucurie mare pentru Emil Boc! Ce note a lui fata lui cea mică la examenul de Bacalaureat?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri