Ciuperci la cuptor cu brânză de capră
Adevarate proteine vegetale, pline de nutrienţi, ciupercile nu sunt doar pentru vegetarieni.
2 porţii • Gata în 15 minute • 377 calorii per porţie • 32 g grăsimi
■ 4 ciuperci de câmp mari
■ 2 linguri ulei de măsline
■ 300 g roşii decojite
■ 120 g brânză de capră, tăiată în 4 felii
■ 2 linguri sos pesto
■ Frunze de salată verde, pentru servit
Mod de preparare
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Aşază ciupercile pe tava de copt şi stropeşte-le cu ulei. Presară sare şi piper negru proaspăt măcinat.
2.Dă la cuptor 10 minute, până când încep să se înmoaie.
3. Scoate tava din cuptor, porţionează roşiile şi aşază deasupra câte o felie de brânză de capră.
4. Dă din nou la cuptor 5 minute, până când brânza începe să se topească. Stropeşte cu pesto şi serveşte câte două ciuperci de persoană alături cu frunze de salata verde.
Pont! Pentru efectul de crocant presară seminţe de floarea soarelui rumenite sau pesmet rumenit.
Vă recomandăm Ciro Roşii Decojite!
Este un produs obţinut din soiul de roşii cu formă alungită. Roşiile sunt culese când ajung la momentul optim de măturare, iar pentru a obţine acest sortiment ele sunt decojite, iar apoi conservate în suc de roşii, fără adaos de consevanţi.
Se recomandă utilizarea lui la reţete ce necesită timp lung de preparare. Produsul este natural.
Vezi şi Somon cu hrean în foitaj