Caserola de ciuperci gratinate
1. Incinge 2 linguri ulei si soteaza ceapa 5 minute. Trasfer-o intr-un bol. Adauga putin ulei si rumeneste ciupercile; transfera-le in bol.
2. Adauga cimbrul, foile de dafin, vinul, concentratul si ketchupul in vas pe foc. Adauga sare, nucsoara si piper si fierbe 5 minute. Adauga ceapa si ciupercile si castanele. Fierbe inabusit 20 de minute.
3. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Topeste untul si rumeneste merele cateva minute. Adauga-le peste legume si pune totul intr-o caserola.
4. Intre timp, da cartofii la microunde 5-6 minute. Incinge untul si rumeneste pastarnacul, amestecand pana cand se inmoaie, ia vasul de pe foc. Curata cartofii de coaja, zdrobeste-i cu furculita si combina cu pastarnacul si cascavalul. Adauga sare si piper si asaza in strat deasupra caserolei. Da la cuptor 20-25 de minute, pana cand crusta de piure se rumeneste.