Cine este sora fostului principe Nicolae și de ce aceasta nu are oficial titlul de principesă

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

După excluderea fostului principe Nicolae din linia de succesiune la tronul României și la șefia Casei Regale, locul lui a fost luat de sora sa, Elisabeta-Karina de Roumanie.

Sora fostului principe Nicolae, a treia în linia de succesiune la tronul României

În prezent, ordinea de succesiune la tron și la șefia Casei Regale a României sunt reglementate de Normele Organice ale Casei Regale a României. Astfel, ASR Principesa Margareta a României este șeful Casei Regale și Custode al Coroanei României, iar primul succesor este ASR Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, urmată de fiica ei, Elisabeta Karina. Ea este sora mai mică a lui Nicolae Medforth-Mills (născut în 1985), cel care a purtat până la începutul lunii august 2015 titlul de Principe al României.

Potrivit historia.ro, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe 4 ianuarie 1989. Ea este fiica Principesei Elena a României și a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham şi fost oficial la ONU. Acesta a murit în 2002. Principesa Elena s-a recăsătorit în 1998 cu Alexander Phillips Nixon, iar cei trei locuiesc, în prezent, la Londra.

De ce Elisabeta-Karina de Roumanie nu are titlul de Principesă

Deși este a doua în ordinea de succesiune la Coroana României, Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesă. Potrivit Normelor Organice ale Casei Regale a României, titlurile princiare nu au fost primite automat, ci acordate prin voința Regelui, cum a fost cazul Principelui Radu al României.

Nicolae a primit titlul Principe al României şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010, însă a pierdut acest titlu pe 10 august 2015, atunci când a fost exclus din linia de succesiune a Coroanei, pe 10 august 2015.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills locuiește în prezent în Marea Britanie și nu vorbește limba română. Ea a vizitat de câteva ori România, în 2012, când a petrecut Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin, la înmormântarea Regelui Mihai (decembrie 2017) și la nunta fratelui său cu Alina Binder, în septembrie 2018, fiind, de altfel, și singura rudă din Familia Regala care a participat la nunta acestuia.

Citeste si

Nicolae Medforth-Mills și soția, pregătiți să devină părinți? Am aflat ce planuri de viitor au cei doi: Sunt sigur că se va întâmpla…'

Unde au mers fostul principe Nicolae și soția acestuia, Alina, după nunta de la Sinaia: Am vrut să aducem un omagiu'

Foto: Facebook Principele Nicolae

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete