Cine e Elon Musk, omul care scrie pagini noi în istoria omenirii

Cine e Elon Musk? Am putea spune că este un deschizător de drumuri. Un temerar. Inginer ultra-specializat în design și tehnologie industrială, vizionar și artist al antreprenoriatului, Elon Musk este unul din cei trei copii ai unei nutriționiste cu dublă cetățenie canadiano-africană. Ei bine, da! Mama celebrului Elon Musk a apărut pe coperților multor reviste de modă și lifestyle, inclusiv Times și ELLE.

Elon s-a născut pe 28 iunie 1971 în PRETORIA, capitala administrativă a Africii de Sud. Părinții săi au divorțat când Elon era foarte mic iar legătura cu tatăl său, un inginer electromecanic, nu a fost niciodată foarte strânsă. Din primii ani ai copilăriei Elon s-a dovedit a fi un copil precoce, avea o curiozitate ieșită din comun și la nici 10 ani citea deja manuale de programare pentru calculator. La 12 ani a creat un cod BASIC pentru programare pe care l-a vândut contra sumei de 500 de dolari unei reviste. Tot atunci a devenit un fan declarat al scriitorului Isaac Asimov, devorându-i toată colecția autorului, Fundația.

Și-a început studiile în Africa dar le-a continuat în Canada. Apoi a intrat la Universitatea Pennylvania pentru a studia economie și fizică.

A renunțat la doctorat pentru a-și înființa propria companie de software, Zip2 în anul 1995. Patru ani mai târziu Compaq, cumpără Zip2 de la Elon Musk oferind 307 milioane de dolari bani cash. Din dividendele obținute de pe urma vânzării, Elon își înființează o altă companie, X.com, oferind servicii financiare on line. Un an mai târziu x.com fuzionează cu o altă copamanie și astfel ia naștere… PAYPAL, în 2001.

Atunci a fost anul hotărâtor pentru Elon Musk. În 2001 a decis că va face tot ce-i va sta în puteri să ajungă pe Marte, folosind tehnologia de ultimă generație pe care o va dezvolta în timp. Toate încercările de a cumpăra aparatura necesară pentru zboruri spațiale s-au sortit eșecului. Toate negocierile au eșuat, mai ales cele purtate în Rusia. Curând a realizat că nicio țară nu-l va putea ajuta cu logistica necesară pentru visul său de-a dreptul fantasmagoric. Așa că a decis să-și înființeze propria companie care avea să creeze rachete. Astfel a luat naștere SpaceX.

În septembrie 2008, Falcon 1, o rachetă creată exclusiv de SpaceX, o companie privată, părăsea pământul plasând pe orbită un satelit care de atunci transmite informații prețioase despre univers.

De atunci a devenit evident că Elon Musk va fi unul dintre cei mai importanți pioni în dezvoltarea tehnologică a omenirii. Au urmat contractele cu NASA și alte zeci de lansări în spațiu.

Elon Musk speră ca în maxim 10 ani să putem călători pe Marte, iar peste încă 10 să putem coloniza planeta roșie.

Astăzi, 30 mai, este ziua în care Elon Musk prin compania sa SpaceX împreună cu NASA au lansat o nouă rachetă Falcon cu doi astronauți la bord, pe orbita pământului.

Foto: Facebook

Citeste și:

Stângacii sunt mai deștepți sau sunt… doar diferiți?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri