Christina Applegate a dezvăluit că are scleroză multiplă: „A fost un drum greu”

Christina Applegate a anunțat că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Actrița în vârstă de 49 de ani, cunoscută pentru rolurile din „Mame bune și nebune', „Vacanță cu peripeții' și „Nu-i spune mamei că dădaca-i moartă', a spus într-un tweet publicat luni că a fost diagnosticată „în urmă cu câteva luni'.

„Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează', a fost mesajul actriței Christina Applegate de pe Twitter.

Scleroza multiplă afectează sistemul nervos central și este considerată o boală autoimună, în care sistemul imunitar își atacă propriile celule sănătoase. Afectează calitatea vieții și poate fi invalidant.

Nu există nici un remediu pentru scleroza multiplă, care se numește adesea SM, dar mulți oameni sunt capabili să-și gestioneze simptomele și să se adapteze noilor stiluri de viață după diagnostic.

Boala începe atunci când sistemul imunitar al unei persoane atacă membrana fibrelor nervoase din tot corpul. Aceste teci nervoase de protecție sunt numite mielină și ajută la comunicarea nervilor.

Când mielina este distrusă, expune nervii, încetinind comunicarea dintre aceste celule. Semnele și simptomele sunt legate de cât de multă pagubă a fost făcută. Cercetătorii cred că boala este rezultatul atât al factorilor de mediu, cât și al factorilor genetici, dar nu se cunoaște cauza care sta la baza lor.

Aceasta nu este prima problemă de sănătate cu care s-a confruntat Applegate. În 2008, a luat decizia de a-și scoate ambii sâni într-o dublă mastectomie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete