Cheltuieli care pot apărea când te aștepți mai puțin și cum să le gestionezi

Cheltuieli care pot apărea când te aștepți mai puțin și cum să le gestionezi

Nimeni nu poate controla ceea ce îi rezervă viitorul, dar cu toții trebuie să fim conștienți de surprizele neașteptate, mai mult sau mai puțin plăcute. Urgențele care pot apărea la un moment dat în viață trebuie rezolvate cu calm, răbdare, dar și cu resurse.

Pentru a nu te lăsa luată prin surprindere de evenimentele care îți pot afecta mai multe aspecte ale vieții, fii mereu cu un pas înainte. Iată când pot să apară cheltuielile și cum să fii pregătită:

Urgențe medicale

Cheltuielile pentru care se pregătesc mulți dintre oameni sunt cele care implică intervenții chirurgicale de urgență, tratamente pentru boli depistate în urma unor investigații de rutină și alte afecțiuni. Intervențiile stomatologice fac și ele parte din această categorie, din cauza costurilor ridicate pe care le implică rezolvarea problemelor complexe.

Nu există o metodă de a preveni aceste situații decât evitarea îmbolnăvirii, care, de cele mai multe ori, nu stă în puterea celui afectat. Un stil de viață sănătos este, desigur, o cale de a ține la distanță cât mai multe probleme. De asemenea, controalele dese și efectuarea seturilor de analize recomandate de medicii de familie sunt cele mai bune modalități de a descoperi din timp acele afecțiuni care pot duce la cheltuieli foarte mari. Nu în ultimul rând, banii puși deoparte pentru aceste situații te vor salva oricând le vei întâlni.

Acum este tot mai simplu să-ți deschizi conturi în care virezi constant anumite sume de bani cu scopul de a avea mereu un plan B. Poți aplica și pentru un depozit online atunci când vrei să scapi de drumurile la bancă. Economiile tale pot fi împărțite pentru diferite categorii de scenarii pentru ca tu și familia ta să fiți mereu în siguranță.

Accidente auto

Coliziunile minore care îți afectează mașina se pot întâmpla de prea multe ori din cauza altor șoferi neatenți, în momente în care nu poți să le eviți. Atât în cazul accidentelor ușoare care duc la defecțiuni minore ale mașinii, cât și în cazul celor mai grave în care poate rezulta vătămarea corporală sau chiar decesul unei persoane, asigurările obligatorii RCA acoperă o mare parte din cheltuielile care apar.

Suma pe care o plătești pentru asigurare se calculează în funcție de vârstă și de capacitatea cilindrică a mașinii, precum și de istoricul pe care îl ai ca șofer. De exemplu, o persoană cu vârsta de până la sau egală cu 30 de ani va plăti pentru o mașină cu o capacitate de 1.401-1.600 centimetri cubi o sumă de 1.159 de lei, care poate fi plătită integral sau semestrial.

Asigurarea RCA este obligatorie prin lege, iar cei care nu o au riscă o amendă de până la 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii. Această poliță a fost gândită și cerută tocmai pentru ca șoferii să nu se regăsească în situația de a nu reuși să plătească daunele.

Afecțiunile animalelor de companie

Intervențiile și tratamentele care pot apărea în mod neașteptat sunt chiar factori pe care cei care își doresc un animal de companie trebuie să îl aibă în vedere atunci când își doresc să îl adopte sau să îl cumpere. Ai destule resurse pentru a te ocupa de vaccinurile periodice? Îți permiți să acoperi operații neașteptate sau să cheltui bani pe medicamentele care previn asemenea situații?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să ți le pui  atunci când iei în calcul mărirea familiei cu încă un membru. Multe dintre bolile care pot apărea la animalele de companie sunt ușor de prevenit prin schemele de vaccinuri, spray-uri, zgărzi de protecție și altele. La fel de importante sunt și controalele la medicul veterinar, care poate depista cât mai rapid afecțiunile, înainte să necesite tratamente costisitoare și de lungă durată.

Asigurarea medicală privată este o soluție și în cazul animalelor de companie. Există companii de asigurări care oferă aceste servicii pentru care este nevoie de dovada achiziției unui animal, deci, în cazul unei astfel de condiții impuse, nu va fi posibilă asigurarea animalelor adoptate. Acesta mai trebuie să aibă un carnet de sănătate și vârsta sub opt ani în cazul câinelui, sub nouă dacă ai o pisică și nu mai mult de trei ani în cazul iepurilor.

Condițiile pot să difere în funcție de companie și să fie mai mult sau mai puțin restrictive. În general, o astfel de asigurare costă între 15 euro pe lună sau 50 de euro pe an și poate fi plătită la anumite companii și în rate. Prețurile diferă în funcție de pachete și animale. 

Fii precaută și încearcă să ai mereu resursele necesare oricărui fel de situație neașteptată. Strânge bani și ocupă-te de toate asigurările de care tu sau ceilalți din familia ta aveți nevoie pentru o viață lipsită de griji.

Material realizat cu sprijinul tbibank.ro

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse