Chef Foa

chef foa

Florin Scripcă, Executive Chef la Flavours Food Design este, după aprecierile telespectatorilor, cel mai cumsecade membru al juriului de la Master Chef. La cei 33 de ani ai săi, are în spate o experiență profesională de cel puțin 14 ani, dobândită în bucătării prestigioase ca: „Jamie Olivers Fabulous Feasts, „La Cantine du Faubourg, „rhubarb sau „The Nut Tree Inn. Deține o impresionantă colecție de cuțite și, din 2007, este un distins cavaler al șoselei, pe motocicletă.

chef foa

5 mese pe zi?

Da, consider că e mai bine să mănânci mai des, într-o cantitate mai mică și variat. Bineînțeles, depinde și de cât de activ trăiești. În principiu, regula de aur este nici o masă fără legume.

Preferințe din bucătăria tradițională

E destul de greu să ai preferințe, pentru că toată mâncarea românească este gustoasă. Dar dacă trebuie să aleg, aș avea ca prime două opțiuni bucătăria moldovenească și cea oltenească.

Mâncarea încălzită

Nu văd o problemă în a reîncălzi mâncarea, eu așa am copilărit, mâncând și supa și mâncarea de ieri gătită de mama cu ingrediente proaspete și de sezon. Pe de altă parte, nu sunt de acord cu încălzirea folosind cuptorul cu microunde.

Muzica în bucătărie

Da, bucătăria funcționează pe muzică, o muzică bună, clasică și diversificată.

Condimentul preferat

Ceapa sub toate formele și culorile.

Preparatul de Crăciun preferat

Șorici.

Colecția de cuțite

Sigur că le-am folosit pe toate. Nu colecționez cuțite pentru a mă uita la ele. Fiecare cuțit are operațiunea lui și o utilizare specifică.

Un sfat, din experiență, pentru toți motocicliștii

Să continue sa gândească în trafic ca la șah, cu patru mutări în avans.

Principalele calități ale unui concurent de la Master Chef

Seriozitatea și dorința de a evolua.

Autor: Mihaela Serea

Foto: Pro TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber