Celebritățile aniversate azi, 13 aprilie


 

Pe lista celebrităților aniversate azi, 13 aprilie, se numără actrița Rodica Mandache (77 de ani) și actorii Paul Sorvino (81 de ani) și Ron Perlman (70 de ani).

Celebritățile aniversate azi, 13 aprilie

Rodica Mandache a avut roluri în peste 50 de piese de teatru și a jucat în zeci de filme și producții de televiziune, printre care se numără piesa de teatru TV Visul unei nopți de iarnă și pelicula Buletin de București.

A urmat studii teatrale, absolvind secția de Actorie a Facultății de Teatru din cadrul „Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale” (IATC) București, în anul 1964, la clasa profesorului universitar Octavian Cotescu.

Pe lângă activitatea de scenă, Rodica Mandache este și profesoară de actorie la Universitatea „Hyperion”.

Paul Sorvino este un actor, interpret de operă, om de afaceri, scriitor și sculptor american. Sorvino portretizează adesea personaje autoritare aflate în cele două tabere adverse ale legii.

Probabil este cel mai bine cunoscut pentru rolul lui Paulie Cicero, un portret al lui Paul Vario în filmul cu gangsteri din 1990 Băieți buni (Goodfellas) sau pentru rolul sergentului Phil Cerreta din serialul TV Law & Order.

Paul a avut roluri secundare în peliculele A Touch of Class, Reds, The Rocketeer, Nixon și Romeo + Juliet. Sorvino este tatăl actorilor Mira Sorvino și Michael Sorvino.

Ron Perlman este un actor american recunoscut pentru rolul lui Vincent din serialul de televiziune Frumoasa și Bestia (1987–1990), pentru care a primit un Glob de Aur.

Ron este de asemenea protagonistul peliculelor Hellboy (2004) și Hellboy II: The Golden Army (2008) și a interpretat rolul lui Clay Morrow în serialul de televiziune Sons of Anarchy (2008–2013).

Citește și:

Corina Caragea, despre decizia de a deveni mamă: „Rolul unui părinte este să îl ghideze pe copil prin viață”

Gina Pistol, despre dificultățile întâmpinate în timpul filmărilor pentru Asia Express: „Localnicii nu știau să vorbească deloc engleză”

Duffy a detaliat agresiunea sexuală suferită cu o decadă în urmă: „Îmi amintesc durerea și încercările de a rămâne conștientă”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete