Cele mai reclamate atracții turistice din lume. Trei sunt în Marea Britanie

Trei dintre cele mai reclamate atracții turistice din lume se află în Marea Britanie. În timp ce Marea Britanie are reputația de a fi în fruntea turismului mondial, cu 18 milioane de oameni vizitând Londra numai în 2018, se pare că unii oameni pleacă puțin dezamăgiți.

O analiză a peste 80.000 de recenzii lăsate pe Tripadvisor a găsit cele mai reclamate atracții turistice din lume. În fruntea listei se află Walk of Fame de la Hollywood, pe care o cincime dintre oameni au apreciat-o ca fiind groaznică sau mediocră, în timp ce Palatul Versailles a strâns aceeași reacție de la 17% dintre vizitatori.

Pe locul trei, și cel mai slab cotat participant al Marii Britanii, este Stonehenge.

Opt la sută dintre oamenii care au vizitat minunea preistorică au considerat-o o atracție nebunească, disprețuind monumentele care i-au derutat pe arheologi de secole.

„Este doar o grămadă de pietre. Nu am idee de ce cineva ar fi entuziasmat să meargă la Stonehenge', a declarat un turist, potrivit Mirror.

„Mă simt jenat, ca englez, de modul în care acest loc este gestionat de English Heritage. Totul este despre cum să facă bani. Parcarea costă 5 lire sterline, iar apoi pentru a intra plătești 24,95 lire sterline pentru un adult', a scris un alt internaut.

Emblematicele „grămezi de pietre” au fost urmate în clasament de Hollywood Sign, pe locul patru, și de Big Ben, pe locul cinci.

Cinci la sută dintre persoanele care vizitează Turnul Elisabeta și celebrul său clopot consideră că este un punct turistic „groaznic”. Multe dintre recenziile proaste au venit atunci când turnul se afla într-o perioadă de construcție, în care partea sa laterală a fost acoperită cu schele și folii de plastic.

Cu toate acestea, mulți au lăudat turnul iconic și i-au acordat cinci stele.

Casa Albă, Turnul înclinat din Pisa, Empire State Building, Piramidele din Giza și Palatul Buckingham alcătuiesc restul topului până la zece.

Foto: 123RF

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber