Cele mai mari greșeli ale părinților moderni. Dr. Cristian Andrei explică: „Își supraprotejează copiii și apoi se minunează că nu iau BAC-ul”
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2024/06/cristian-andrei.jpg)
Psihologul Cristian Andrei spune lucrurilor pe nume așa cum și-a obișnuit publicul și pacienții de mai bine de 15 ani de când este în atenția publicului.
De data aceasta, specialistul atrage atenția asupra imenselor greșeli pe care le fac părinții moderni atunci când vine vorba despre educația copiilor lor pe care, după părerea psihologului, îi supraprotejează. Invitat în emisiunea „Părinți la Fix', prezentată de Dana Samoil Istrate la Metropola TV, Dr. Cristian Andrei a concluzionat pe înțelesul tuturor unde apar greșelile, dar și care sunt soluțiile cele mai eficiente pentru a remedia situația.
„În ziua de astăzi sunt părinți care își supraprotejează copiii și apoi se minunează că nu-și iau BAC-ul, că nu se căsătoresc, că nu au copii sau că nu au un job. Întâlnesc deseori prototipul de bărbat tânăr, de aproximativ 30 de ani, care stă încă cu părinții, nu are de gând să se căsătorească, deși nu are probleme financiare sau de altă natură.
Există un sindrom, aproape, al adultului tânăr care nu vrea să se mute din casa părinților. Sunt tineri care-și pierd timpul și banii la jocuri de noroc, tineri care trec de la o fată la alta, care nu vor copii și nici familie și care sunt extrem de nefericiți. Practic, acești adulți tineri au fost sterilizați de părinții lor.', explică Dr. Cristian Andrei în emisiunea „Părinți la Fix', de la Metropola TV.
Cum îţi iei copilul din faţa ecranului. Cristian Andrei, psihoterapeut: „Daţi copiilor cadouri cu poveste. Îi captivează
Psihoterapeutul Cristian Andrei le-a explicat părinţilor, într-o sesiune de parenting desfăşurată la Slatina la iniţiativa unei firme care are în portofoliu două branduri de jucării, cum putem limita timpul petrecut de copii în faţa ecranelor fără să ne confruntăm cu revolta acestora, scrie adevarul.ro.
„Televizorul nu ar trebui să funcţioneze seara, ci ziua, când este lumină şi la geamuri. Şi să vedeţi câtă competiţie face şi pentru dumneavoastră. Dacă sunt perdelele trase şi fereastra deschisă, o să vă uitaţi o jumătate de episod cel mult şi gata, a explicat dr. Cristian Andrei.
„Copiii se obişnuiesc foarte repede cu lucrurile aşa cum trebuie să fie. (…) Un părinte trebuie să fie mai ţăcănit decât copilul lui şi decât ceea ce poate să vadă copilul la televizor. Realmente, haideţi să întinerim puţin şi să învăţăm de la copii, pentru că copiii fac asta, i-a sfătuit medicul pe părinţi.
„Foarte mulţi părinţi la ora actuală au o valoare mult mai mică decât un i-Phone. Copilul, chiar dacă-şi iubeşte părinţii, s-ar lipsi cu drag de părinte în schimbul unui ecran, se şi întoarce cu spatele, îl şi împinge, or asta este foarte grav, înseamnă că ţie ţi-a scăzut preţul sub cel al unui telefon, fie el şi spart, pentru că ei se joacă şi cu cele sparte, atrage atenţia medicul Cristian Andrei.
„Să nu mai daţi copiilor cadouri fără poveste. Un cadou poate să fie oricât de ieftin, numai să aibă o poveste, este sfatul psihoterapeutului.