Cele mai luxoase hoteluri ale planetei… unde n-o să pui piciorul anul acesta.

Dacă tot suntem într-o perioadă în care numai cu gândul putem călători prin lume, de ce n-am face-o în stil luxury? Vă propunem o excursie rapidă în care vizităm cele mai luxoase hoteluri din lume. Mulți dintre noi probabil că numai cu asta vom rămâne…

Multă vreme s-a crezut că Burj al Arab din Dubai este supremul lux. Ei bine, nu-i așa! Gigantul ocupă abia locul 4 în clasamentul celor mai luxoase hoteluri din lume. Și asta pentru că lucrurile s-au mai schimbat. Și probabil că se vor mai schimba. Chiar dacă nu prea curând. Iată top 7 cele mai luxoase hoteluri din lume.

1. Emirates Palace (Abu-Dhabi, Emiratele Unite)

Perla hotelurilor lumii, Emirates este întruchiparea vie a bogăției arabilor. Are 394 de camere de ultrarafinament – decorate cu candelabre de cristal -, 40 de săli de conferințe, divertisment nocturn, o magnifică plajă cu nisip alb, numeroase fântâni și bazine, un centru spa luxos și multe alte facilități. Pentru construcția hotelului s-a folosit doar cea mai bună marmură, livrată din străinătate.

2. Mardan Palace (Antalya, Turcia)

A fost construit în 2009 de miliardarul rus Telman Izmailov, cheltuielile ridicându-se la 1,65 miliarde de dolari. Poate găzdui până la 1000 de oaspeți și are o piscină uriașă. Printre atracții se numără imensele acvarii cu pești exotici și „risipa' de cristal, marmură italiană și aur. Clienții hotelului pot opta pentru majordom personal! Pentru uimitoarea plajă pe care o deține hotelul au fost importate din Egipt 9.000 de tone de nisip.

3.Westin Excelsior (Roma, Italia)

Construit în anii 1900, acest hotel este simbolul sofisticatei zone Via Veneto. Deține camere luxoase, cu mobilier de epocă, uimitoare candelabre din cristal și băi din marmură. Elementul de6 atracție este plafonul în stil cupolă de catedrală, decorat cu fresce realizate manual.

4.Burj Al Arab (Dubai, Emiratele Unite)

Faimosul hotel, construit în forma unei vele care flutură în vânt, este superlativul pentru ceea ce înseamnă design. La care se adaugă facilități de mare extravaganță cum sunt heliportul și terenurile de tenis de pe acoperiș.

5.Hotel Plaza (New York, SUA)

Construit în 1907, acest hotel a devenit în 1969 comoară istorică națională. Cu farmecul eleganței lumii vechi dar și cu o superbă panoramă către Manhattan, hotelul a fost locație pentru o mulțime de filme. Apartamentul regal din Plaza are trei dormitoare, trei băi, sală de mese, pian, bucătărie proprie, majordom și lift personal.

6.Isla Paradise Atlantis (Bahamas)

Inspirat de orașul pierdut Atlantis, acest hotel elegant ocupă peste 57.0000 mp de teren. Se mândrește cu un mediu marin natural, parc acvatic, cazinou și cel mai luxos centru spa. Atracția principală o constituie candelabrul din sala de mese, din aur de 22 de carate.

Foto: 123rf

Citeste și:

Uite ce faci după ce trece pandemia: vizitezi cele mai frumoase grădini ale lumii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber