Cele mai importante tradiții și obiceiuri din patrimoniul autentic al Dubaiului

Descoperiți ospitalitatea plină de căldură, patrimoniul culinar bogat și tradițiile care alcătuiesc cultura vibrantă din Dubai. Descoperiți îmbrăcămintea, mâncarea, ospitalitatea și eticheta, artele tradiționale și meșteșugurile, serbările și festivitățile din Emirat.

Haine specifice

Cu aproximativ 200 de naționalități reprezentate în Dubai, modul în care se îmbracă oamenii este incredibil de variat – totuși ținuta tradițională a EAU este îndrăzneață și distinctivă. O puteți vedea peste tot prin oraș. Rochia națională a Emiratelor este un simbol al mândriei și identității care a fost concepută cu dubla intenție de a oferi confort și de a adera la credințele religioase. În Dubai, bărbații poartă o îmbrăcăminte largă până la gleznă, din bumbac alb, cunoscută sub numele de kandora sau dishdasha. Un ghutrah acoperă capul și este fixat de agal, un fel de cordon negru. Această îmbrăcăminte a fost folosită inițial pentru a proteja fața de mediul dur al deșertului. În mod tradițional, femeile din Dubai poartă o abaya – o haină lungă, neagră, care se poartă peste îmbrăcăminte. Aceasta este purtată peste hainele lor occidentale sau poartă o rochie tradițională cu mâneci lungi, cunoscută sub numele de jalabeya. O eșarfă neagră numită shayla este adesea drapată peste cap.


Credit foto: Dubai Tourism

Bucătăria orientală

Cunoști karak-ul din chebab? Poți identifica lugaimat-ul din labneh? În timp ce Dubaiul este renumit pentru opțiuni de luat masa incredibile, bucătăria locală emirateză se deosebește. Mergeți la unele dintre numeroasele restaurante din Emirate (Emirati restaurants) și gustați mâncărurile delicioase oferite. Iată câteva idei.

 

Credit foto: Dubai Tourism

Cămilă: se servește în multe moduri, adesea gătită cu orez sau pusă in burger.

Curmale: delicioase, aceste fructe dulci sunt umplute cu alte delicatese, precum nuci.

Fouga deyay: un preparat de orez cu pui preparate la grătar, marinat cu condiment din Emirat.

Gahwa: cafea tradițională arăbească, servită adesea dintr-un ibric ‘dallah.

Harees: grâu fiert, crăpat sau măcinat, amestecat cu carne și condimentat.

Kabsa: orez basmati și carne, infuzate cu șofran și nucșoară și alte condimente.

Karak chai: un ceai cu mirodenii, care provine din subcontinentul indian.

Luqaimat: găluște dulci și lipicioase, stropite cu sirop de curmale.

Shorbat adas: o supă de linte delicioasă, condimentată delicat – servită adesea ca prim fel.

Shuwaa: miel gătit lent, nuci prăjite, stafide și orez – cunoscut și sub denumirea de „ouzi'.

Ospitalitate și etichetă

Hasan al-diyafa ('ospitalitate') este o parte intrinsecă a stilului de viață beduin, care poate fi urmăritne duce înapoi până la tradițiile vieții în deșert. Mulți consideră, de asemenea, că toate credințele religioase și cinstirea oaspeților merg mână în mânăiar aceste obiceiuri sunt foarte vii în Dubai și astăzi. Vă explicăm elementele de bază.

Marhaba: Cuvântul arăbesc pentru întâmpinare, folosit atunci când se intră în casa cuiva.

Salaam alaykum: Pacea fie cu tine' – urare la care se răspunde cu walaykum salaam'.
Gahwa: Oaspeților li se va servi adesea cafea arabăbească înainte de masă. Nu uitați să returnați ceașca goală folosind mâna dreaptă.

Modestie: Mergeți în vizită acasă la un localnic? Luați in calcul să vă îmbrăcați cu haine largi, lungi, care să va acopere corpul. De regulă, trebuie să vă lăsați încălțările la intrare.

Nas în nas: În Emiratele Arabe Unite, muți bărbați emiratezi își vor atinge nasul sau își vor ciuguli obrazul atunci când se vor întâlni pentru prima dată. Nu se așteapă ca vizitatorii să urmeze tradiția.

Majlis: Multe case au o sală de recepție rezervată pentru ocazii speciale sau pentru întreținerea oaspeților. De obicei, are scaune și perne așezate pe jos, cutumă ce datează din perioada vieții în corturi.

Mâinile și picioarele: Bărbații vor da mâna cu toți cei prezenți, dar luați notă de faptul că este posibil ca unele doamne să nu dorească acest lucru. Când stai, îndreptarea picioarelor către cineva poate fi considerată un gest jignitor.

Cina: Mesele de seară se servesc de obicei pe un platou imens, rotund – deci fiți pregătiți să vă folosiți mâinile!


Credit foto: Dubai Tourism

Arte tradiționale și meșteșuguri

Artele și artizanatul locale sunt încă practicate în mod obișnuit în Dubai și în jurul Emiratelor Arabe Unite. Multe exemple pot fi găsite în magazinele de tip boutique din jurul cartierului istoric Al Fahidi (Al Fahidi Historical Neighbourhood), cu iterații moderne și artistice adesea expuse la diferite galerii de pe bulevardul Alserkal (Alserkal Avenue).

Caligrafia: Alfabetul arab este al doilea cel mai utilizat pe tot globul. Acest mod decorativ de a scrie este cunoscut sub numele de khatt, care derivă din cuvântul pentru „linie', „design' sau „construcție'.

Henna: Purtată inițial de miresele din toată regiunea pentru a aduce noroc căsătoriei lor, arta corporală cu henna a rămas o modalitate populară de înfrumusețare și în Dubaiul zilelor noastre.

Parfumeria: Lumea arabă este cunoscută pentru parfumurile îndrăznețe și multe branduri moderne de parfumuri combină arome de bază tradiționale cu o multitudine de note moderne. Vizitați Al Shindagha Museum pentru a afla totul despre arta parfumurilor.

Ceramica: Oamenii au lucrat cu lut încă din mileniul trei î.Hr. Pe lângă vazele decorative și recipientele pentru tămâie, vasele de pământ rămân extrem de eficiente pentru răcirea apei potabile.

Țesutul: Curele, șei, corturi, coșuri și multe altele. Tehnica tradițională de țesut cunoscută sub numele de Al Sadu a folosit lâna de capră sau de oaie ori părul de cămilă pentru a crea o serie de articole esențiale.


Credit foto: Dubai Tourism

Sărbători și festivități

Dans: Vizitatorii pot fi norocoși să vadă bărbați aliniați la rând, interpretând Ayyala, ținând bastoane subțiri de bambus și mișcându-se sincronizat pe un ritm percutant. Alte forme de dans includ Razfa, care implică adesea recitarea unor versuri de poezie și manipularea altor obiecte, cum ar fi pumnalele sau puștile.

Poezie: Formele de poezie din Emirate au fost influențate atât din zonele apropiate, cât și din cele îndepărtate, mulți poeți notabili provenind din Emirate. Multe poezii sunt imortalizate într-un stil caligrafic, aducându-le la viață cu imagini izbitoare, iar poezia Nabati este un element cheie al moștenirii emiratului.

Eid: Eid Al Fitr și Eid Al Adha (ambele prescurtate sub denumirea de Eid') sunt sărbători religioase importante în Emiratele Arabe Unite și pentru musulmanii din întreaga lume. În această perioadă se pune accentul pe petrecerea timpului cu familia, oferind urări speciale pentru Eid și făcând acte de caritate pentru săraci și nevoiași.

Ramadan: A noua lună a calendarului islamic este dedicată eforturilor pentru puritate și conștientizare spirituală sporită. Pentru adulții sănătoși, aceasta implică postul din zori – după masa suhoor – până la amurg, când oamenii își întrerup postul pentru o masă de seară, cunoscută sub numele de iftar.

Nunțile: A fost odată o tradiție ca nunțile să se desfășoare în casa unei familii, decorată cu steaguri și banturi. Sărbătorile continuau timp de aproximativ trei zile și se pregătea un banchet. În prezent, celebrarea nunții se găzduiște într-o sală de banchet la un hotel sau într-un loc special destinate nunților, cu celebrări discrete pentru bărbați și femei.

Credit foto: Dubai Tourism

Muzica: Muzica a fost legată istoric de poezie, cu tradiții precum Al Shila și Al Wana care combină muzica și versurile. În ceea ce privește muzica modernă, Dubaiul are acum o scenă înfloritoare care include atât artiști de casă care cântă în cafenelele locale, cât și superstaruri internaționale care umplu arene și săli de concert în tot orașul.


Credit foto: Dubai Tourism

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber