Cele mai frumoase tradiții de Revelion. Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să-ți meargă bine anul următor
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/12/tradiții-de-Revelion.jpg)
Revelionul este asociat cu un nou început. De aceea, în noaptea dintre ani, ne facem cele mai multe promisiuni, ne punem cele mai importante dorințe, cu speranța că în noul an le vom îndeplini pe toate. Iata care sunt cele mai frumoase tradiții de Revelion, care, dacă le respectă, ne ajută să ne meargă bine.
Citește și Cele mai frumoase mesaje de Revelion. Transmite-le celor dragi gândurile tale bune pentru noul an
Cele mai frumoase tradiții de Revelion
Tradiția artificiilor și petardelor este veche. Pe vremuri, bunicii făceau mult zgomot din bici și clopoței la miezul nopții pentru a alunga spiritele rele. Acum, biciul și clopoțeii sunt înlocuite de petarde și artificii.
Una dintre cele mai frumoase tradiții de Revelion se referă la ce ții în mână sau pe cine ții de mână. Așa că analizează-ți cu atenție prioritățile. Dacă vrei să nu duci lipsă de bani în noul an, ține bani în mână. Dacă vrei să fii veselă și cu chef de viață tot anul, ai grijă ca miezul nopții să nu te apuce fără un pahar în mână. Dacă vrei ca partenerul să te iubească și să fiți fericiți și liniștiți și în anul ce vine, ține-l bine de mână.
Citește și Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci dacă vrei să îți meargă bine tot anul?
Nu uita de dorința de la miezul nopții. Are mari șanse să se împlinească pe parcursul anului următor.
Cu siguranță, știi de tradiția sărutului sub vâsc. Ei, bine, nu uita să pui vâsc și pe masă. Se zice că aduce noroc.
Ai mare grijă să nu te cerți cu nimeni în noaptea de Revelion. Și nici care cumva să plângi, pentru că așa o s-o ții tot anul.
La miezul nopţii, deschide ușa casei pentru a primi în casă noul an.
Tradiții de Revelion din timpuri străvechi
În trecut, în noaptea de Revelion se făcea „calendarul din cărbuni, pentru a afla cât de rodnice vor fi culturile din anul viitor. Se alegeau câţiva cărbuni aprinşi, care erau botezaţi cu numele legumelor și cerealelor cultivate în acel an (grâu, porumb, sfeclă, mazăre, cartofi etc.).
Cărbunii se aşezau pe marginea vetrei sau pe o tavă, unde erau lăsaţi până a doua zi (1 ianuarie). În funcţie de cantitatea de cenuşă rezultată în urma arderii şi a stingerii acestora se stabilea rodul recoltei şi, de asemenea, tipul de culturi semănate în cantităţi mai mari în primăvara următoare.
Citește și Cum va fi vremea de Revelion
Sursa foto: shutterstock
Vezi și ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion.