Cele mai frumoase lacuri din lume

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Natura continuă tot timpul să ne surprindă, iar câteodată peisajele pe care ni le oferă ne taie respirația. Acestea sunt considerate cele mai frumoase lacuri din lume și sunt fotografiate în fiecare an de o mulțime de turiști.

Dacă vrei ca în acest an să ai parte de o vacanță aparte și ai pregătit și un buget destul de generos, îți propunem câteva locuri în care natura a făcut minuni. Aceste lacuri sunt speciale și unice în lume. Pentru a te bucura de frumusețea lor, urmărește materialul video.

1.Lacul celor cinci flori

Acest lac poate fi văzut și fotografiat în parcul național Jiuzhaigou din China. El se află la o altitudinje de 2472 de metri, dar adâncime este una foarte mică, doar 5 metri.

2. Lacul Baikal

Lacul Baikal se află în Rusia și s-a format prin fisurarea scoarței terestre, fenomen care face din acesta un lac de rift. Acest lac este celebru în toată lumea și asta pentru că este cel mai adânc lac din lume, 1642 metri.

3. Lacul Berryessa

Lacul Berryessa este cel mai cunoscut din zona Napa din California. Pe lângă frumusețea lui, acest lac oferă un beneficiu foarte mare și asta pentru că el produce energie electrică pentru partea de nord a golfului San Francisco.

4. Lacul Crater

Lacul Crater are o vechime de aproximativ 7770 de ani. El s-a format prin prăbușirea Muntelui Mazama. Apa acestui lac este considerată ca fiind una dintre cele mai pure din lume și asta pentru că lacul nu intră în contact cu alte ape.

5. Lacul Plitvice

Culorile tari și nuanțele diverse fac din acest lac unul dintre cele mai frumoase din lume. Acesta este înscris în partimoniul UNESCO începând cu anul 1979. Lacul Pliitvice se află în Croația și este vizitat anual de milioane de oameni.

6. Lacul Louise

Lacul Louise se află în Canada și poziționarea lui la poalele unui lanț muntos îl transformă într-o minune a naturii.

7. Lacul Pătat

După cum îi spune și numele, pe suprafața acestui lac pot fi văzute o mulțime de pete. Explicația este că în componența acestuia există o serie de minerale diferite, cum ar fi sulfatul de magneziu, calciu, sau sulfatul de sodiu. Lacul se află în Canada.

8. Laguna Colorada

Laguna Colorada se află în Bolivia și este special prin culoarea roșiatică pe care o are. Mai mult, acest lac găzduiește o mulțime de păsări flamingo, specie pe cale de dispariție.

9. Marea Moartă

Contrar numelui, Marea Moartă nu este o mare, ci este un lac. Acest lac este cunoscut ca fiind cel mai sărat din lume, iar denumirea lui a venit după ce s-a demonstrat că nicio persoană nu poate supraviețui în apele acestuia. Marea Moartă poate fi văzută în Israel.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

3 lacuri misterioase din România

Pamukkale, terasele de bumbac ale Turciei

Vacante (aproape) inedite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video