3 lacuri misterioase din România

Există câteva lacuri în România care sunt înconjurate de mistere ce nu au putut fi deslușite nici până în ziua de astăzi. Iată trei dintre aceste lacuri enigmatice, de pe plaiul mioritic:

lac-misterios

Lacul Bezid, județul Mureș

Lacul Bezid nu este unul natural, ci a fost format după ce a fost construit un baraj pe râul Cușmed, pentru a ține sub control inundațiile ce ar fi putut pune în pericol patru sate. Lacul a fost umplut în 1992, după ce au fost golite casele și biserica din zonă, iar acum încă se poate vedea turla bisericii, înălțată sinistru deasupra apelor. Nici scafandrii nu vor să se aventureze în acele ape, pentru că vizibilitatea este foarte redusă, chiar și în zilele însorite, ceea ce îl face un loc de evitat pentru cei ce locuiesc în apropiere.

Balta Vrăjitoarelor, Pădurea Boldu-Crețuleasca

Legenda spune că vrăjitoarele se strâng în noaptea de 13 spre 14 martie la acest lac, pentru a-și face ritualurile, deoarece apa acestei bălți are puteri neomenești. Se spune că și femeile care rămâneau însărcinate, dar nu își doreau copiii, mergeau la această baltă și pierdeau sarcina imediat ce intrau în apă. Mai ciudat este că balta Vrăjitoarelor nu are mai mult de un metru și jumătate adâncime, însă apa nu scade sau nu crește niciodată – dimensiunile rămân aceleași. Și în acest caz, localnicii sunt de părere că balta este blestemată și evită să se apropie de ea. Pădurea se află la marginea Bucureștiului, înspre Ștefănești.

Iazul Nimirceni, Fălticeni

Iazul Nimirceni este situat la cinci kilometri de localitățile Bosanci și Fălticeni, județul Suceava. Multe povești se leagă de acest iaz, iar toate vorbesc despre decese nedeslușite, în special ale tinerilor. Una dintre cele mai răspândite povești ale acestui iaz sunt despre un alai de nuntași care ar fi fost înghițit de apele lacului cu secole în urmă, după ce petrecăreții au încercat să treacă peste lacul înghețat, iar gheața a cedat sub greutatea lor. Unii localnici spun că noaptea, câteodată, se pot auzi sunete de fanfară dinspre lac, deși nu este nimeni în jur.

Un alt loc înconjurat de legende este și Lacul Vulturilor din Munții Siriului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse