Cele mai extravagante costume de la Carnavalul de la Rio

După doi ani de pandemie de COVID-19, primarul din Rio de Janeiro a deschis oficial cea mai faimoasă sărbătoare de carnaval din lume, înmânând cheia orașului „Regelui Momo', conducătorul simbolic al festivităților.

„Anunț cu mândrie că s-a întors cel mai mare spectacol de pe Pământ', a spus primarul Eduardo Paes unei mulțimi adunate la primărie, scrie Al Jazeera. Acesta a dat o cheie de aur uriașă „monarhului' jovial în timp ce o ploaie de confetti cădea peste ei.

Tradiția spune că Regele Momo, ales de un juriu, conduce Carnavalul de la Rio, prezidând spectacolul strălucitor, plin de paiete, al paradelor școlii de samba din oraș, care durează toată noaptea.

Regele din acest an este Wilson Dias da Costa Neto, în vârstă de 35 de ani care a îmbrăcat un smoking albastru strălucitor și pe cap a purtat o. coroană cu bijuterii. A fost o schimbare de ton binevenită față de anul trecut, când Paes a înmânat simbolic cheia unor oameni îmbrăcați în halate albe de laborator și măști chirurgicale, după ce a anunțat că marele eveniment trebuie anulat din cauza pandemiei.

Cele mai extravagante costume de la Carnavalul de la RioSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Sărbătorit ultima dată în februarie 2020, Carnavalul a părut din nou incert în acest an, când temerile de un nou val au determinat autoritățile orașului să-l amâne de la datele obișnuite, chiar înainte de sezonul catolic al Postului Mare.

Două luni mai târziu, spectacolul a început, mai exact pe 20 aprilie și va continua până la sfârșitul lunii. Oficialii orașului nu au autorizat uriașele petreceri de carnaval pe stradă, cunoscute sub numele de „blocos', dar au avut loc câteva mai mici.

Astfel, participanții au defilat cu cele mai excentrice și neobișnuite costume, așa cum o lume întreagă este obișnuită să vadă la Carnavalul de la Rio.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse